Orkun Bulut

Orkun Bulut

orkunbulut@gmail.com

Tüm Yazıları

Belki de İstanbul yazlarının en yoğun dönemi! Neredeyse oteller tam doluluğa çok yakın. Hem de muadili olan Paris, New York ve Londra gibi metropollerle hemen hemen aynı fiyata bu ilgi var. Şehrin bu turist yoğunluğuyla birlikte lüks otellerin çatı katları resmen şaha kalktı. 16 Roof, Spago ve Bebek Otel derken, son dönem bu lige Ukiyo da girdi diyebiliriz.

Yüzen dünyaya gönderme

Aslında Fairmont Quasar İstanbul açıldığından bu yana hizmette Ukiyo. İstanbul’un balkonu denilebilecek nitelikte bir manzara ve havuzun içinde Japonca kendi anlamı yüzen dünyayı betimleyen, altın rengi topları sosyal medya fenomenlerinin fotoğraflarından sıkça görmüşsünüzdür. Bu kadar sosyal bir havuzun yanı başında şehrin en iddialı Uzak Doğu restoranlarından birinin olduğundan aslında çoğu kişi habersiz. Fairmont’un kendi müşterisinin buraya ilgisi de markanın kendisini duyurması konusunda bir çaba göstermemesine sebep olmuş. Bu harika Uzak Doğu mutfaklarının arkasındaysa lüks otellerin uzman şefi Ercan Yamantürk var. Yamantürk iyi olan Ukiyo’nun Japon menüsünü, Çin Kanton bölgesi dokunuşlarıyla bambaşka bir seviyeye taşımış. Yamantürk, mutfak şefleri için de bambaşka bir başarı hikayesi. Çırağan Sarayı’nda komilikten yükselerek başlayan kariyerinde yardımcı şefliğe tırmandıktan sonra Four Seasons Bosphorus ve Shangri La gibi lüks konseptlerin mutfaklarının başında yer aldı.

Haberin Devamı

İstanbul aşığı

Turizm dünyasındakilerin de yakından bildiği üzere Fairmont diğer otel zincirlerinden çok daha farklı algıda bir lüks tanımına sahip. Yabancı misafirler de bu beklentide geliyor. Lüks algısını Türk misafirperverliğiyle birleştirmeyi başaran otel genel müdürü Nicolas Kipper, belki de Türkiye’deki en tanınası ekspatlardan biri. Daha önce The Ritz Carlton İstanbul’un genel müdürü olan Kipper tam bir İstanbullu. O şık görüntüsünün aksine bildiğimiz otelci mesafesinden uzak, misafir ve personeliyle samimi. İstanbul’u da koklayarak; klasik motosikletiyle gezmeyi çok seviyor. Arkadaş çevresi de bir ekspata göre fazla. O yüzden de global hissi lokal farklılıklarımızla harika harmanlıyor.

Haberin Devamı

ŞEHRİN UZAK DOĞULU BALKONU

ŞEHRİN UZAK DOĞULU BALKONU

Çarşambaya özel

Eataly baş şefi Claudio Chinalli, lezzetleriyle taçlandırılan Dolce far Niente ile akşamüstü partilerini misafirlerine açtı. Her çarşamba 17.30-19.30 arası İtalyan yaz esintisini yaşatmayı amaçlayan konseptte açık büfe lezzetler de sunuluyor. Zorlu Center’da çarşamba toplantıları bitimi için tavsiye edilesi...

Balık Pazarı’nın yeni keşfi

Başlığı görünce meyhane, balıkçı ya da salaş bir konsept hayal ediyor insan. Ama bayağı Roma hissi veren dört katlı bir İtalyan restoranı; hem de Nevizade girişinde desem! Antique Pizzeria Ristorante; yemekler için Romiti Simone, pizza içinse Marco Meluzzi’yle işi kusursuzlaştırmak için iki İtalyan şefle çalışıyor. İnce hamurlu Roma pizzası seviyorsanız burayı seveceksinizdir. Konumuyla da size farklı gelecektir.