Transfer sezonunun en hareketli günlerindeyiz şu sıralar. Neredeyse tüm sosyal medyayı esir almış durumda transfer dedikoduları. Tabii bu dedikodular sadece yeşil sahalar da değil; otellerin mutfaklarında da dönüyor. Dünyadaki tedarik sıkıntısı Kovid-19’la gelen ekstra hijyen takıntıları zaten yükselişte olan otel restoranlarını şehrin en tercih ediliri kılmış durumda. Türk şefleri için de 2022 en hareketli yıl oldu diyebilirim. Birçok iyi şef transferlerle yer değiştirdi. Aralarındaki rekabetin dostluğun önüne geçmeyişinden sebep bu transferler bayrak teslimi hissinde de oldu. İstanbul otellerinin doluluk oranı her geçen gün artan ‘nitelikli’ turist sayısı da gastronomideki beklentiyi bu şeflerin yeteneklerini hakkını verecek seviyeye çekti.
Soner Kesgin
Soner Kesgin’le başladı
Lüks oteller arası transfer borsasında ilk hareket Soner Kesgin’le başladı. Fairmont İstanbul’un mutfağının başındayken Swissotel’de Uğur Talayhan’ın mutfak krallığının başındaki tercihi oldu. Onun birlikte Tolga Mireli de Ankara’da kendi restoranını bırakıp Swissotel ekibinde 16 Roof mutfağının başına geçti. 16 Roof’un yıllardır başında olan Bruno Santa Cruz, Suudi Arabistan’a giderken Swissotel’in bir önceki excecutive şefi Ali Ronay, danışman şef olarak çıktığı yolda portföyüne CVK Park Bosphorus’u ekledi.
Ercan Yamantürk
Çin dokunuşlarını taşıyan Yamantürk
Soner Kesgin’den boşalan Fairmont İstanbul’un koltuğuna Shangri La’nın mutfağının başındaki Ercan Yamantürk geçti. Soner Şef’ten devraldığı iyi olan konsepti özellikle Ukiyo’da uyguladığı Çin dokunuşlarıyla bambaşka seviyeye taşıdı. Ercan Şef ekibe çok önem veren bir tarzı olduğu için geçmişteki Çırağan Sarayı, Four Seasons ve Shangri La dönemindeki mesai arkadaşlarını yanına topluyor.
Four Seasons’ta devir teslim
Four Seasons demişken yılların şefi Savaş Aydemir Abu Dhabi Rixos’a gitti. Ondan boşalan koltuğa yardımcısı Görkem Özkan geçti. Renöve sonrası açılan Four Seasons Sultanahmet’teki Avlu restoranın başına da genç ve yetenekli Özgür Üstün geçti. Özgür Şef de Six Senses Kocataş Mansions’un başındaydı. Bu arada; Savaş Şef’in Türkiye’ye geri döneceğine dair dedikodular da kulağıma geliyor. Ercan Yamantürk’ten boşalan Shangri La Bosphorus mutfağının başına uzun süredir Türkiye’de çalışan Giovanni Terracciano geçti.
BİR TATLI HUZUR
Münir Nurettin Selçuk’un bestesindeki gibi; Kalamış’ın hakikaten huzur veren bir yanı vardır. Sosyalliği de bu huzuru hissettirir size. Pek de yeni bir yer açılmaz! Pizza Pazzi yeniler arasında en farklısı! Divan’ın çatısı altında Divan Grup CEO’su Murat Tomruk’un iyi pizza iddiasının şaheserleştiği yer. Kalın kenarlı Napoli tarzı pizzasevenler özellikle bu konsepte bayılacak. Ekşi ve tatlının birleşiminde umumi arayanlar Pizza Picante’yi denemenizi öneririm. Mekanın arka bahçe hissi de Kalamış’ın o doğal huzur hissini tamamlıyor.