İstanbul eğlence hayatının yazılı olmayan geleneklerinden biridir Etiler mekanlarının yazları sahile taşınmaları... Eski popüler günlerinde bile yazları hep sessiz olurdu Nispetiye üzeri mekanlar. Şu sıralar şehrin en konuşulan markalarından Amaya, bu geleneği tersine işletmiş durumda. Peki mekanın sihri nereden geliyor?
Aslında mekanın ortakları da bu erken ilgiye şaşkın! Sonbaharda kusursuz servis verebilmek için erken açma kararları bu yoğun ilgiyle başka bir seviyeye taşınmış. Onlar da iyi yemeğin yanı sıra ekim için planladıkları eğlence programlarını temmuzla başlatmış.
Doğru sentez
Her başarıda olduğu gibi burada da insan hikâyeleri başrolde. Yatırımcı olarak Yusuf Tekin, daha önce özellikle Alaçatı’da fenomen olmuş birçok eğlence mekanında imzası olan bir isim. Onu İstanbul’da bir restoran kurgusunda olmaya itense Yüksel Yavuz ve Ufuk Özcan. Eski gazeteci olan bu ikili, mesleki tecrübeden dolayı aslında birçok değme işletmeciden daha fazla gözleme sahip. Tekin’le birlikte yollarının kesişmesiyle harika bir sentez ortaya çıkmış. Tekin’de tüm tecrübesini İstanbul’daki ilk mekanı için aktarıyor.
Bozok’un Amaya reçeteleri
Orta Avrupa mimarisinden esinlenen Serap Diken’in operasyonuyla ambiyans farklı bir noktaya gelmiş. Sanat eserini andıran tabaklarda imzaysa Tolga Bozok’un. Bozok’un ekibinden çıkan menüde trüflü enginar ahtapot graten, porçini mantarlı kıvırcık kuzu şimdilik en fenomen lezzetler. Mekanı eğlenceyle de deneyimlemek istiyorsanız perşembe ve cuma özel DJ eventlerini kaçırmayın derim.
AVLU’DA FÜZYON LEZZETLER
Uzun süren renovasyon sonrasında kapılarını tekrar açtı Four Seasons Sultanahmet. Markanın lüksü, ihtişamı değil bölgenin o harika enerjisi burayı çok farklı hissettirir. O his ve ruhu kaybetmeden ortaya çıkan bu yeni halin sürprizi de Avlu isimli restoranları. Adından da anlaşılacağı gibi otelin avlusundaki büyüleyici atmosferde yiyorsunuz yemeğinizi.
Şefin farklı dokunuşu
Şef Özgür Üstün’ün son dönemde yediğim en başarılı füzyon Türk mutfağı uygulamalarını da burada tattım diyebilirim. Hele ki başlangıçlardaki mısır unlu hodan yaprağı ve kabak çiçeği dolma; sizi farklı bir damak yolculuğuna çıkaracağına temin edebilirim. Tabii hodan yaprağını memleketi Bolu’dan annesine özel siparişle getirtmiş. Tatlı sevenler içinse yenilikçi bir kadayıf yorumu var. Yabancı markaların dışında yeni bir mekan arayanlar için inanılmaz iyi bir alternatif diyebilirim.
ÇADIR’DA BALIKESİR KAHVALTISI
Bir başka yenileme hikâyesi de Yıldız Parkı içindeki Çadır Köşk’ten. Tabii bu yenilemeye taçlandırırken özel kahvaltılar da hazırlıyor Cenk Akın önderliğindeki Beltur ekibi. Mesela bu ay Balıkesir kahvaltısı servis ediliyor. Ürün kalitesini bildiğim yörenin böyle zengin bir kahvaltı kültürü olduğunu bilmiyordum. Bu kültürün menü haline gelip, düzgünce reçetelenmesiniyse Elif Edes üstlenmiş. Lezzetler arasında her şey birbirinden güzel olsada turşuyla lor karışımından hazırlanan şokaya bayıldım. Türk gastronomi dünyasını markalaştıran birçok projede imzası olan Cenk Akın’ın bir diğer projesi dondurma istasyonlarını da ilgiyle dinledim. Başarır mı bilmem ama kışın bile dondurma satabileceği, kadınların çalışan olduğu bir konsept üzerinde çalışıyor.