Eşsiz konumuna rağmen özellikle yerli sosyallikte tam anlamıyla bir popülerlik sağladığını söylemek pek mümkün değil Galataport’un! Tabii bu sahip olduğu markalarla pekişen niş bir kitlenin de ayağının kalıcı olarak alışmaya başladığı gerçeğini değiştirmiyor. Sait’in Bodrum’dan sonraki ilk mekanını burada açması, The Populist’in konsepti, Muutto’nun bayrak dükkanını burada açması derken, Kaya Demirer’in Frankie’sini yeniden burada tanımlamasıyla bambaşka bir ambiyansa kavuştu bölge... İçeride dikkat çeken tek global marka Roka da, pandemi çıkışıyla birlikte hatırı sayılı bir müdavim kitlesine ulaştı.
Sırrı Japon ızgara
Son dönemki popüler Uzak Doğu restoranlarında olduğu gibi Roka da, Londra’da kurulmanın verdiği lezzet esnekliğinin avantajını yaşıyor. Kimliği yok gibi görünse de, Londra’da iyi bir restoran herkesin damağına uymalıdır felsefesi burada da geçerli. Deneyimsel lezzetler herkesin seveceği şekilde executive şef Hamish Brown tarafından kurgulanıyor. Pişirmelik ustalıktaysa ‘Robota’ adı verilen ızgaranın kullanım şekliyle geliyor.
Sunset’e hareket
Bar ve brasserie’de, tarafıyla klasik kimliğine kendi alternatifini oluşturmayı başardı Sunset. DJ performansları, yemek öncesi/sonrası sosyallikte buluşma noktası olarak şehrin en karizmatik alternatiflerinden biri oldu. Bu tip konseptleri daha önce başarıyla işletmiş Tunç Yavuz, Sunset’in bar ve brasserie kısmının işletme görevine getirildi. Yavuz’un yeni yıl davetiyse adeta eski Şamdan kalabalığının buluştuğu, her yaştan insanın katıldığı şekilde gerçekleşti. Sunset’in var olan marka gücüne brasserie’nin yeni hali, genç eğlenenleri çekmeyi başaracaktır.
Lokantaları restoran yapan adam!
Yeme içme sektöründe birçok tanıdığımız ismi yetiştiren, lokantaları markalaştırma konusunda Borsa’yla çığır açan Rasim Özkanca’yı kaybettik! Eskiden barcı, lokantacı diye aşağılanan bir sektörün, bugün Türkiye’nin en büyük iş insanlarının ortağı olduğu, büyük fonların büyümedeki amirali olarak değerlemeye almasının belki de ilk isimlerinden biriydi.
Borsa Lokantası’yla patronlar öğle iş yemeği ritüelini oluşturan, İstinye Park meydan sosyalliğinin kalıcı olmasını sağlayan Masa konseptine kazandıran, sosyallikle üst seviye gastronominin nasıl yan yana geleceğini uygulayan Parle gibi konseptlerin mimarıydı Rasim Özkanca... Her zaman iyi yemek ve iyi servisin önemini bilen mekanlar kazandırdığı için tüm markaları kalıcı oldu. Gastronomi sektöründe herkeste emeği büyük! Biz medyada bile!
Saygıyla…
Bodrum’dan güç transferi
Yalıkavak’ta hem İtalyan hem de Pan-Asian olarak büyük başarı yakalayan Bodrum Novikov ekibi, sezonun kapanmasıyla İstanbul ekibini kuvvetlendirmeye gelmiş. Nihal Doğan’ın liderliğinde, Okan Demir’in salon operasyonundaki iletişimi; Bodrum’dan samimiyet kurduğu yerli/yabancı müşteriye konfor sağlıyor.