Popülerliği pandemiyle ertelenmiş mekanların başında gelir Octo! Tarihi Veli Alemdar Han’ın restore edilmesiyle açılan JW Marriott’un çatı katındaki mekan açılışıyla birlikte benimsediği deniz ürünleri konseptini şehirde en iyi uygulayan restoranlardan biri. Lezzet olarakta Türkiye’de pek rastlamayacağınız Portekiz lezzetleri menüde başı çekiyor.
Apoletli manzara
Tabii ki markayı tercihin en büyük sebebi eşsiz manzarası. Hatta bu manzara World Luxury Restaurant Awards’ta en iyi panoramik görünüşle de taçlandırılmış. Pandeminin tüm etkileri gittikten sonra şehirde geç gelen bir popülerlik yaşıyor marka. Çoğu misafiri yabancı, rezervasyonuysa günler önceden yaptırmanız gerekiyor. Mekanı araştıranlar yemek saatinden önce gelip Sky Karaköy’de sosyalleşiyor. Bu Octo’nun misafirlerinin ritüeli haline gelmiş diyebilirim.
Portekiz lezzetleri
Yemeklerde reçete Portekizli şef Jorge Lavos Costa’ya ait. İki kişilik servis edilen Arroz de Marsico yani bir nevi Portekiz paellası mutlaka denenmesi gerekli lezzetlerden. Ana yemeklerde tercihe göre pişirilen günün balığı dışında Minekop Teriyaki, Ağır Ateşte Pişirilen Bebek Ahtapot, Deniz Levreği, Fener Balığı yer alıyor. İddiası olan balık restoranı kimliğini klişe sunumlardan sıyırarak başarıyla servis ediyor marka. Mesela bebek ahtapot sarımsaklı ekşi maya ekmeği ve eşsiz bir lezzet yaşatan Guazzetto ile servis ediliyor. Deniz levreğine eşlik eden ılık domates sos, közlenmiş biber, siyah beluga mercimek balığı tamamlıyor.
JW Marriott İstanbul’da bu hafta itibariyle video zapping görsel şov Whimsy’ye ev sahipliği yapacak. Berlin ve Washington’dan sonra dünyada gösterimde olan üçüncü şehir olacak İstanbul’da epik gastronomi dünyası dijital görsellerle hikayeleştirilecek.
Bodrum’u marka yapacak
Deniz mahsullerinden bahsetmişken bu yılın sürpriz mekanlarından Lago Bodrum fenomen lezzeti
Satsumalı Lagos’un tescilini alıyor. Markanın kurucuları Kemal ve Kerem Özyurt Kardeşler ailelerine ait olan Bitez’deki mandalina bahçelerinde özel yetiştirdikleri satsumanın balığa verdiği farklı tadı dünyaya yaymak istiyor aslında. Zaten Bodrum’lu olan Özyurt kardeşler tescille birlikte Bodrum ürünlerini dünyadaki önemli balık restoranlarına da yaymak istiyorlar. Eğer bunu başarabilirlerse Bodrum’un turistik bakış açısı bambaşka bir boyuta gelecektir.
Bir öneri
Son üç yıldır neredeyse sokak lezzetlerinde başı çekiyor burger konseptli restoranlar. Birçok iyi burgerci ortaya çıkarken daha eski olan markalarda klasikleşiyor. Bunlardan biri de Nişantaşı’ndaki Burgerhood. Ben yeni keşfedenlerdenim! Eğer ki trüf hissini seviyorsanız Busho’s Favourite’ı hafif acılı seviyorsanız da Chippottle’ı mutlaka deneyimleyin.