CaddeMOS, S’siz kaldı

MOS, S’siz kaldı

12.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sosyete kuaförü MOS’un kurucularından Sedat Kamaz, kalp krizinden öldü...

MOS, S’siz kaldı

Ünlülerin kuaförü hızlı yaşadı, genç öldü
MOS, S’siz kaldı

Sosyete kuaförü MOS’un kurucularından Sedat Kamaz, kalp krizinden öldü...

NURDAN AKINER

İstanbul’da tam 30 yıldır birçok kadının güzelliğine, elinden çıkan saçlarla katkıda bulunan, kuaförlüğün yanında pilot, motokrosçu, rallici unvanlarını da taşıyan ünlü kuaför Sedat Kamaz, 44 yaşında kalbine yenik düştü.
Ünlü kuaför, koşmak için gittiği Belgrad Ormanları’nda kalp krizi geçirerek yaşama veda etti. 28 Ekim’de KKTC’deki Cumhuriyet Rallisi’ne, co - pilotu Gamze Saygı ile katılan Kamaz, işinden arta kalan zamanlarında soluğu ralli pistlerinde aldı. 1993’te meslektaşları Muammer Yaprakgül ve Orhan Bademli ile birlikte MOS’u kurdu. Sinem Güven’den Deniz Pulaş’a kadar pek çok mankenin kuaförü oldu.

Pilot lisansı var
Pilotluk lisansına sahip olan ve yedi yıl boyunca 320 saat uçan Kamaz, Onno Tunç’un genç yaşta ölümü üzerine uçmama kararı almıştı.
1982’de Süleyman Memnun ile Yugoslavya’da Türkiye’yi motosikletle temsil eden, ardından Citroen takımıyla dört üçüncülük alan Kamaz, nasıl kuaför olduğunu da şöyle anlatıyordu:

İddiayı kazandı, kuaför oldu
"1960’ların sonunda bir kuaförün önünden kardeşimle geçerken dikkatimizi vitrindeki makine çekti. Kardeşim onun saç kurutma makinesi olduğunu söyledi, ben de kadınların saçının yapılmasında kullanılan alet dedim. İddiaya girdik, o zamanlar 13 yaşındaydım. İddiayı kaybeden kuaför olacaktı. Ben kazandım, o kuaför oldu, ama iki gün sonra beni de kuaförde çalışmaya razı etti. Futbola derslerimden daha fazla zaman ayırdığım için ailem ‘Artık okul masraflarını kendin karşılayacaksın’ dedi. Böylece kuaförlük yaşamım başladı."

Hayali Çiller’di
Şimdiye kadar sadece Ebru Gündeş’in saçlarını yapmadığını kaydeden Kamaz’ın en büyük isteğiyse DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in saçlarına şekil vermekti.

Ünlüler Sedat’a ağladı
Kuaför Sedat Kamaz’ın ani ölümü, sanatçıları ve sosyetenin ünlü isimlerini gözyaşına boğdu.
Ajda Pekkan: İnanamıyorum? Nasıl oldu, geçenlerde beraberdik.
Muazzez Abacı: Konuşacak durumda değilim.
Askın Nur Yengi: Çok üzüldüm.
Emel Sayın: Sedat’la çok şey paylaştık. Çok üzgünüm.



MAGAZİN















Yazarlar