CaddeLEZZETLİ DOKUNUŞLAR

LEZZETLİ DOKUNUŞLAR

02.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Balık sofralarının vazgeçilmezi rokanın çorbasını hiç denediniz mi? Doyurucu bir ara öğün olan grisiniyi evde yapmak artık çok kolay... Dört parça tavukla harikalar yaratın. İşte keyifle pişireceğiniz birkaç tarif

LEZZETLİ DOKUNUŞLAR

Çocukluğumda, tabağımdaki pancarı salonumuzdaki devasa kadife koltukların rengine benzetirdim. Bugün de pancar, ziyafet sofralarıma her zaman dahil ettiğim, kadifemsi dokusu ve rengiyle bambaşka güzellikte bir sebzedir. Ayrıca pancarseverlere iyi bir haberim var.
Yüksek seviyede nitrati çeren pancarın tansiyonu düşürmede ilaçlar kadar etkili olduğu kanıtlandı. İngiltere’deki Bart’s ve Royal Londra Hastanesi’ndeki doktorlar 10 yıl boyunca nitratın insan vücudu üzerindeki etkilerini incelediler. Araştırmalarında, pancarın vücuda girer girmez nitrik aside dönüştüğünü ve kan basıncını düşük seviyelerde tuttuğunu gördüler. Demek ki, pancar soslu kırmızı lahana salatamızı ilaç niyetine de yiyebiliriz...

Haberin Devamı

Portakallı piliç bonfile
Dört kişilik malzemeler

l 4 adet piliç bonfile l 2 çorba kaşığı sirke (sos için) l 1 çorba kaşığı nişasta (sos için) l 2 adet portakal suyu l 2 çorba kaşığı soya sos l 1 çorba kaşığı sıvı yağ l 1 çay kaşığı esmer şeker l 1 çay kaşığı acı sos l 2 diş sarmısak
l 1 çay kaşığı zencefil l 3 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı: Piliç bonfileleri küp doğrayarak sirke ve nişastalı sosta 30 dakika bekletin. Yağı tencereye koyun, varsa wok tava kullanın, marine ettiğiniz piliçleri çevirerek kızartın. Ayrı bir yerde üstüne konacak sos için malzemeleri karıştırın. Servis yaparken, sosu ekleyin ve portakal dilimi, kabuklarıyla süsleyin.

Pancar soslu kırmızı lahana salatası
Dört kişilik malzemeler

Haberin Devamı

l 3 adet pancar l 1 adet orta boy kırmızı lahana
l Yarım su bardağı yoğurt l 2 çorba kaşığı hardal l Yarım su bardağı mayonez l 2 çorba kaşığı toz şeker l Yarım demet ince kıyılmış maydanoz l 2 diş ezilmiş sarmısak l 1 Türk kahvesi fincanı sirke

Hazırlanışı: Pancarları iyice yıkayın ve bir su bardağı tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Piştikten sonra rendeleyin. Pancar, yoğurt, hardal, mayonez, sirke, şeker, sarmısak ve maydanozu iyice karıştırın. Lahanaları ince doğrayın ve elinizle sıkarak sertliğini alın. Üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis yapın.

Roka çorbası
Dört kişilik malzemeler

1 demet roka
1 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 yumurta
4 bardak su
Yarım limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber, muskat rendesi

Hazırlanışı: Unu zeytin-yağında kavurun, üstüne dört bardak su ekleyin. Su kaynayınca, limon ve yumurtayı iyice çırpın, kaynayan suya katın. Karışımı ocaktan alın ve soğuyunca, limon kabuğu rendesi, doğranmış roka, ve baharatları ekleyip servis yapın.

Kepekli grisini
4 kişilik malzemeler

1 su bardağı kepekli un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz maya
Yarım çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağ
Yarım su bardağı ılık su

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri karıştırın ve elinizle yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Sonra dört parçaya bölün. Unlanmış tezgahta, istediğiniz kalınlıkta yuvarlayın ve kesin. Yağlanmış tepsiye hazırladığınız grisinileri dizin, yaklaşık 15 dakika pişirin.

Yazarlar