22.12.2012 - 20:08 | Son Güncellenme:
U. KAAN ALTIN / kaan.altin@milliyet.com.tr
İtalyan mutfağı bizim damak tadımıza çok uygun. Onlarda ne Fransızların snobluğu, ne Uzakdoğu’nun karmaşası var... Basit, lezzet odaklı çalışıyorlar. Tabii Akdeniz esintisi ve imparatorluk geçmişini de unutmamalı. Velhasıl kelam, seviyoruz İtalyan lokantalarını. İstanbul’da da hatırı sayılır örnekleri mevcut. Çok lüksü de var, esnaf lokantası kıvamında olanı da, ikisinin arasında duranı da. Fratelli La Bufala,
400 yıllık Napoli mutfağını temsil ediyor. “Napoli” deyince bir dakika duracaksın önce. Napoli ve yöresi özellikle incecik, çıtır çıtır pizzalarıyla ön plana çıkıyor. Trump Towers’da daha bir yılını doldurmayan brasserie’leri de bu konuda iddialı. Türk ustalar, mekân açılmadan Napoli’ye gidip bizzat pizzanın nasıl yapıldığını, Napoli mutfağının püf noktalarını yerinde incelemişler. Dükkan açıldıktan sonra da İtalya’dan gelen bir uzman başlarına durmuş, onayını vermiş.
Hem lezzet hem sunum iyi
Geçen hafta Fratelli La Bufala’ya gidip yemeklerini test etme fırsatı buldum. Özel tuğla fırında, odun ateşinde pişirdikleri pizzaları gerçekten övgüyü hak ediyor. Gerçek mozzarella kreması, mozzarella, scamorza, ricotta ve caciotta peynirlerinden mürekkep Salentina Pizza çok lezzetliydi. Pizzadan girdik ama başlangıçları da unutmadık. Yerel bir tat olarak kremalı pazı sarma, fesleğen sos ve mozzarellayla sundukları patlıcanlı domates terin, mozarella dolgulu kabak çiçeği kızartma, domates soslu sote karides, hem lezzet hem de sunum açısından geçer not alıyor.
Vişneli dana kaburga başarılı
Ana yemeklere gelince: Tadımlık istiyoruz ama söz dinletemiyoruz tabii ki! Arpa şehriyeden yaptıkları risotto eşliğinde sundukları dana yanağı, ağızda eriyor adeta.
11 saat ağır ateşte pişen dana kaburga da öyle. Etin, balığın çeşitli soslarla tatlandırılmasına karşıyım ama dana kaburgaya vişneli teriyaki sos çok yakışmış. Mönüde balık da var. Somon ızgara getiriyorlar. Lezzetli, lezzetli olmasına da bizim canım Boğaz lüferi, hamsi, tekir ya da diğer balıklarımız dururken somon yemek, çok anlamlı değil. Şunu da ekleyeyim; müşteri istiyor tabii, herkes benim gibi düşünmek zorunda değil.
Bar tezgahında oturmayı seviyorsanız
Finali, mekânın dışında biraz da eski dostların baskısıyla -Trump Towers’a taşınan Doğan Burda Dergi Grubu ve Posta’yla Fanatik’in kadrolarına selam olsun- kurulan bar tezgahında yapıyoruz. Tatlı vakti; espressoyla tatlandırılmış Napoli usulü tiramisu, meyveli, beyaz çikolatalı pasta ve üçlü krem brule’den (vanilya ve kakuleli, kahveli ve portakallı) birer kaşık alıyorum. Hepsi vasatın üzerinde.
Fratelli La Bufala, asıl işi mimarlık olan sevgili Ufuk Tufan’ın ilk işletmecilik deneyimi. Mekânın dekorasyonunu da o yapmış, iyi de etmiş. Servis kaliteli, garsonlar bilgili ve saygılı, yemekler leziz, ambiyans şık, ortam sıcacık. Daha ne olsun değil mi?
FİYATLAR YORMUYOR
Mönüden birkaç örnek vereyim: Mozzarella İmpanata (mozzarella dolgulu kabak çiçeği) 23.5 TL. Sote karidesin fiyatı da aynı. Pizzaların fiyatları, 7.5-33.5 TL arasında. Bizim yediğimiz dört peynirlisinin ederi, 25.5 TL. Salatalar, 19.5-32.5 TL. El yapımı makarnalar ve risottoların fiyatları, 18.5-27.5 TL arasında değişiyor. Ana yemeklerin ederi, 24.5-41.5 TL arasında. Dana kaburga 38, dana yanak 39 TL. Tüm tatlılarsa 14.5 TL’lik etiketle fiyatlandırılmış.
Adres: Trump Towers girişi, Şişli
Tel: 0 212 347 99 00