Cadde 'Evlilik insan doğasına aykırı' demişti! Aydan Şener: Aşka küsülür mü?

'Evlilik insan doğasına aykırı' demişti! Aydan Şener: Aşka küsülür mü?

27.06.2024 - 08:01 | Son Güncellenme:

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Aydan Şener, geçtiğimiz ay böbrek taşı nedeniyle ameliyata alınarak sevenlerini endişelendirmişti. Usta oyuncu, geçtiğimiz gün kitap lansmanında hayranlarıyla buluştu. Şener, evliliğin insan doğasına aykırı olduğu açıklamasıyla ilgili de konuşmayı ihmal etmedi.

Evlilik insan doğasına aykırı demişti Aydan Şener: Aşka küsülür mü

1981'de Türkiye güzeli seçilen, aynı yıl Miss World'de Türkiye'yi temsil eden Aydan Şener, 1983'te 'Küçük Ağa'da oynadığı sırada Ayhan Akbin ile dünyaevine girmişti.

Haberin Devamı

1988'de kızı Ecem'i kucağına alan Şener, 1991'de boşanmıştı. Yıllara meydan okuyan tescilli güzel, henüz 19 yaşında yaptığı evlilik ve anne babasının büyük aşkı hakkında yaptığı konuşmalarla dikkat çekmişti.

"EVLİLİK BANA GÖRE DEĞİL"

Ayhan Akbin ile 1983-1991 yılları arasında evli kalan ve bu ilişkiden Ecem (36) adında bir kızı olan Aydan Şener, "Senin için evlilik ne ifade ediyor?" sorusu üzerine çok konuşulan bir itirafta bulunmuştu.

Evlilik bana göre bir şey değil. Zaten ben çok erken evlendim ve çocuğum oldu. İyi ki evlenmişim de Ecem dünyaya gelmiş, o ayrı. 8-9 senelik evlilikten sonra ayrıldım ve bir daha evlenmedim. Hiç de düşünmedim evliliği. İnsan doğasına çok uygun bir kurum olduğunu da düşünmüyorum.

"İNSANLAR EVLİLİĞİ TAŞIYAMIYOR"

Aydan Şener, evliliğin insan doğasına aykırı olduğu açıklamasıyla ilgili konuşup “Aşka küsülür mü? Aşk o kadar güzel bir şey ki yeter ki doğru insanla doğru zamanda buluşulsun. İnsanlar genelde evliliği taşıyamıyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde çıkardığı ‘Kadına Dair’ adlı kitabının imza gününde hayranlarıyla buluşan isim, 'Hem çok heyecanlıyım hem çok mutluyum, ilk kez böyle bir denemem oldu. Ama çok büyük ilgiyle karşılaştım güzel geri dönüşler alıyorum. İyi ki de yazmışım, insanlarla paylaşmak istedim, kalıcı bir hatıra, bir belge bırakmak gibi düşündüm' dedi.

Haberin Devamı

Evlilik insan doğasına aykırı demişti Aydan Şener: Aşka küsülür mü

"OYUNCULUKTAN HİÇ KOPMADIM"

İstediği projeler gelmediği için uzun yıllar oyunculuğa ara verdiğini anlatan Aydan Şener, oyunculuk sektörünün hep zor olduğunu anlatıp şöyle konuştu: 

“İstediğim gibi bir projeyle buluşamamak aslında en önemli nedendi ara vermemde. O arada ben oyunculuktan hiç kopmadım hep tiyatro yaptım. Şimdi tekrar bir dönüş yaptım. Sektörde şartlar hep ağırdı, oyunculuk hep zordu

Evlilik insan doğasına aykırı demişti Aydan Şener: Aşka küsülür mü

"YALNIZLIĞI SEVİYORUM"

‘Evliliğin insanın doğasına aykırı olduğu’ sözlerine açıklık getirip aşka küsmediğini belirten ünlü oyuncu, “Aşka küsülür mü? Aşk o kadar güzel bir şey ki yeter ki doğru insanla doğru zamanda buluşulsun. Evlilikler gördüğüm kadarıyla yüz evlilikten ikisi üçü ancak ideal gidebiliyor. Genelde insanlar evliliği taşıyamıyor. Aşkın bir süresi var. Uzun süredir hayatımda kimse yok, böyle iyiyim rahatım, mutluyum, özgürüm. Buna çok alıştım, yalnızlığı seviyorum. Tabii hayattır bu hiç belli olmaz” dedi.

Evlilik insan doğasına aykırı demişti Aydan Şener: Aşka küsülür mü