CaddeDünyaca ünlü oyuncudan acı haber! Alain Delon hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü oyuncudan acı haber! Alain Delon hayatını kaybetti

18.08.2024 - 09:46 | Son Güncellenme:

AFP'de yer alan son dakika haberlerine göre, Fransız sinema sektörünün efsanelerinden olan aktör Alain Delon, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Efsanevi Fransız sinema oyuncusu Alain Delon, 88 yaşında, Paris'in güneyinde bulunan Douchy'deki ikametgahında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Çocukları Alain Fabien, Anouchka ve Anthony, acı haberi Pazar sabahı AFP'ye verdikleri ortak bir bildiriyle basınla paylaştı.

MAHREMİYET TALEP ETTİLER

Açıklamada “Alain Fabien, Anouchka, Anthony ve köpeği Loubo, babalarının vefatını duyurmaktan derin üzüntü duymaktadır. Kendisi Douchy'deki evinde, üç çocuğu ve ailesiyle birlikte huzur içinde hayata gözlerini yumdu,” ifadeleri yer alırken ailenin mahremiyet talebinde bulunduğu belirtildi.

 

AÇIKLANMAYAN HASTALIK!

Delon'un sağlığı, 2019 yılında geçirdiği felç ile birlikte senelerin geçmesiyle daha kötü hale gelmişti. Fransız medyasına göre Delon'un, açıklanmayan başka bir ciddi rahatsızlığı daha vardı.

 

MİRAS KAVGASI

Alain Delon'un geçtiğimiz aylarda üç çocuğunun miras kavgası gündeme gelmişti. Oğulları Anthony ve Alain-Fabien, kız kardeşleri Anouchka'nın babalarını manipüle ettiğini ve sağlık durumunu sakladığını iddia etmişti.

Haberin Devamı

Anouchka ise, kardeşlerinin babalarının hayatını tehlikeye attığını ve İsviçre'ye taşınmalarını engellediklerini belirtmişti.

ALAIN DELON KİMDİR?

Tam adıyla Alain Fabien Maurice Marcel Delon, 8 Kasım 1935'te doğdu. Delon, 1960'lardan 1980'lere kadar Avrupa'nın önde gelen aktörlerinden biri olarak biliniyordu.

"Plein Soleil" (Kızgın Güneş), "Notre histoire" (Ayrı Odalar) ve "L'Eclisse" (Batan Güneş) gibi ünlü filmlerde rol alan Delon, "Notre histoire" filmindeki performansıyla Fransa'nın Oscar'ı olarak bilinen Cesar Sinema Ödülleri'nde Erkek Oyuncu Cesar Ödülü'nü kazanmıştı.

Yazarlar