03.10.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:
İstanbul Life dergisi mönüsünde kavun dolmasından beşamel soslu midyeye kadar çok özel lezzetler bulunan mekânları listeledi. Bu nefis kokuları takip ederek, farklı baharatları ve karışımları tadabilirsiniz. Bazılarının yapılışı ile ilgili ipuçları da var, eviniz de deneyebilirsiniz. Giyim, yemek, dekorasyon, tatil alışkanlıklarınıza sadık mısınız? Aynı renklerde giyinip, aynı şeyleri yiyor, yıllardır aynı koltukta oturuyor ve aynı tatil rotasını mı takip ediyorsunuz? Cevabınız "evet" ise hayatınızı biraz hareketlendirmeye ne dersiniz? Mis gibi kokusuyla içimizi ferahlatan lavantanın dondurmasını da yaptılar. Bu yaratıcı fikrin sahibi, Asmalımescit'in çiçeÇi burnundaki organik restoranı Saf'tan başkası deÇil. Badem sütü ve lavantayla yapılan dondurma, elma granola ile birlikte servis ediliyor. Fiyatı 14 YTL. Lavantalı dondurmanın ardından mönüdeki diÇer bir orijinal formülü deneyebilirsiniz. Baharatlı votka, salatalık, ev yapımı zencefil birası ve yeşil elma suyu ile hazırlanan Expat harem martini 18 YTL. Tel: 0212 245 78 70 Lavantalı dondurma, Expat harem martini Saf Burası, İstanbul'daki tek İspanyol restoranı Venta Del Toro. Mönüde İstanbul'da başka hiçbir yerde bulamayacaÇınız iki lezzet var: Jamon Iberico ve beşamel soslu midye. Meze çeşitleri arasında tadabileceÇiniz Jamon Iberico, gurmelerce dünyanın en kaliteli jambon olarak kabul ediliyor. Beşamel soslu midye krokete benziyor. Bizim midye dolmanın pilavsızı olarak tanımlayabiliriz. Her bir midye kabuÇunun altında beşamel sosuna bulanıp kavrulmuş üç-dört midye var. Jamon Iberico'nun porsiyonu 35 YTL, beşamel soslu midyenin ise 8.50 YTL. Tel: 0212 243 60 49 Jamon Iberico, beşamel soslu midye Yazın ferahlatıcı meyvesi kavunu, kıymayla birlikte hayal etmek zor gelebilir. Ama bu iki farklı lezzet öyle güzel bir uyumla buluşturulmuş ki, ortaya hem seyretmeye hem de yemeye doyamayacaÇınız orijinallikte bir yemek çıkmış. Kuzu eti, pirinç, çeşitli baharatlar, badem, Antep fıstıÇı ve kuş üzümü ile doldurulan kavun, daha sonra fırınlanıyor. Sadece Asitane'de bulabileceÇiniz bu ziyafetlere yaraşır yemek 30 YTL. Tel: 0212 635 79 97 Etli Kavun Dolması Feraye, kaÇıt bebek Casita, İstanbul'daki en popüler mantıcılardan biri. Mönüsünde kendi adına tescilli altı lezzet var. Müdavimlerinin adeta baÇımlısı olduÇu çeşitler ise kızarmış mantı feraye ve kaÇıt bebek (kaÇıt helva arası şarap soslu dondurma). Tabak tabak yemek isteyeceÇiniz feraye13 YTL, kaÇıt bebek ise 9 YTL. Tel: 0212 263 70 07 Gelin duvaklı parfe Bebek Otel'in alt katındaki Les Ambassadeur'un mönüsünde bulunan bu tatlının içinde vanilyalı dondurma, ekşi krema ve taze meyve parçacıkları bulunuyor. Hepsi bir arada bir kalıp içinde donduruluyor. Gelinin saçı ise glikoz ve toz şekerle hazırlanıyor. Yanında sıcak çikolata sosuyla ikram edilen gelin duvaklı parfenin porsiyonu 14 YTL. Kup griye Baylan'ın kup griyesi, dünyada eşi benzeri olmayan bir lezzet. Sahibi Harry Lenas'ın icadı. Vanilyanın lezzetine, karamel sosu, balla kavrulmuş bademin kıtır kıtırlıÇı ve inceltilmiş hafif bir krem şanti eşlik ediyor. Fiyatı 8.50 YTL. Tel: 0216 346 63 50