Telefon Kodu39 Nerenin Telefon Kodu? +39 Hangi Ülkeye Ait?

39 Nerenin Telefon Kodu? +39 Hangi Ülkeye Ait?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Ülke kodları ile gelen aramaların hangi ülkeden yapıldığı anlaşılır. Bunun dışında yurt dışı aramalarını gerçekleştirmek için de o ülkenin ülke kodu numarası girilmelidir. Bazı kodlar ise şehirlerarası alan kodu olarak da kullanılmaktadır. Ülkelerin telefon kodlarını öğrenmek oldukça kolaydır. Peki, 39 nerenin telefon kodu? +39 hangi ülkeye ait? Sizin için bu konuyu detayları ile derledik.

39 Nerenin Telefon Kodu +39 Hangi Ülkeye Ait

Türkiye'de bulunan tüm şehir ve illere ait alan kodları bulunmaktadır. Bu alan kodları şehirlerarası aramalarda alan kodunun başına 0 konularak yazılır.

Haberin Devamı

39 Nerenin Alan Kodu?

Her ülkenin kedisine ait birer telefon kodu bulunur. Bunun dışında ülkemizde bulunan tüm illere ait alan kodları da bulunmaktadır. Ülke kodları + olarak yazılır iken alan kodları başına 0 konularak yazılır. 39 numaralı alan kodu ülkemizde bulunmamaktadır. 

+39 numaralı telefon kodu İtalya'ya aittir. Ülkemizden İtalya'ya arama yapabilmek için aranacak telefon numarasının önüne ülke kodu numarası girilmelidir. Bunun dışında ülke kodundan sonra alan kodları da girilmelidir. Böylelikle ilk olarak ülke kodu girilir. Daha sonra aranacak yerin alan kodu girilir. Son olarak da aranacak olan telefonun numarası girilir. Ülke kodları ve alan kodları girilmeden Yurtdışı aramaları yapılamamaktadır. 

 

Yazarlar