Bilgi RehberiÇöpe atarken bir daha düşünün: Kabuğunu kaynatıp içince olanlara inanamayacaksınız!

Çöpe atarken bir daha düşünün: Kabuğunu kaynatıp içince olanlara inanamayacaksınız!

15.06.2023 - 12:40 | Son Güncellenme:

Yemeklerin vazgeçilmezi soğan… Her yemeğin yapı taşı ve olmazsa olmazlarından pişmiş veya çiğ fark etmez. Mutfakların vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor. Soğanın kabuğunu çöp olarak değerlendiriyoruz. Ancak çöp olarak attığınız soğan kabuğunu kaynatıp içince göreceğiniz faydalarına inanamayacaksınız…

Çöpe atarken bir daha düşünün: Kabuğunu kaynatıp içince olanlara inanamayacaksınız

 

Soğan Kabuğu Faydaları


Salatalar veya yemeklerde soğan olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Sağlığa faydaları ise yadsınamaz gerçek. Soğanın kendisi kadar kabuğu da faydalı.

Soğan kabuğunun içerdiği antioksidan, soğanın kendisinden daha fazladır. Bu da bağırsaklardaki toksinleri atmasına yardımcı olur. Üstelik vücudun pH değerini dengeler ve kanser riskini azaltır. Bunun yanı sıra içerdiği güçlü kuersetin sayesinde yüksek tansiyonu düşürmek için de mükemmel bir çözümdür.

İdrar yolu rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi taş düşürme ve rahatlatma gibi etkileri de vardır.

Böbreklerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Soğan kabuğu kaynatılarak yapılan çay gribal enfeksiyonlara iyi gelmekte ve nezle gibi durumlarda faydalı olmaktadır.

Saç bakımı yapılarak saç renginin daha güzelleşmesi ve parlaması için soğan kabuğu kürü uygulanmasıyla sağlanmaktadır.

Kaynatılarak içilmesi vücuttaki iltihaplanmayı gidermekte dışarı atımını kolaylaştırmaktadır.

Yeni doğum yapmış veya emziren kadınların soğan kabuğu ile göğüslerinde oluşan yaraları iyileştirmeleri mümkündür.

Kalp damar rahatsızlıklarında soğan kabuğu suyu faydalı olmaktadır.

Diyabetin dengelenmesinde etkilidir. Diyabet rahatsızlığına engel olmaktadır.

Haşeratlara karşı suyu kullanılmaktadır.

Cilt rahatsızlıklarında sürülerek cilt tonunu eşitlemekte ve doğal dengesini sağlamakta kullanılmaktadır.

Adet düzenleyici olarak içilmektedir.

Mikroplara karşı savunma sağlamaktadır.

Soğan Kabuğu Hangi Hastalıklara İyi Gelmektedir?


Soğan kabuğu vücuttaki c vitaminine destek olmaktadır.

Kabuğun oluşumunda güneşten aldığı doğal vitaminler sayesinde birçok alanda insan sağlığına faydalı olduğu belirtilmektedir.

Vücuttaki iltihaplanmayı önlemesi sayesinde kronik rahatsızlıkların oluşumuna da engel olmaktadır.

Soğan da bulunan birçok fayda kabuğunda da bulunduğu için sindirim sistemi düzenli çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Bitkisel kürlerin bir kısmında olduğu gibi soğanın kabukları ile kaynatılması kabuğunun içeriğinde olan bileşenlerin faydasının görülmesindendir.

Vücudun zehirli toksinlerden arındırılmasında kür olarak kullanılmaktadır. Detoks etkisi göstermektedir.

Soğan kabuğundan yapılan soğan kabuğu kürü kilo problemlerinde etkili olmaktadır.

Ödem tutan bölgeleri şişlikler indirerek rahatlatmaktadır.

Saç diplerinde kür olarak belirli aralıklarla kullanıldığında saçın dökülmesine engel olmakta ve saç diplerini beslemektedir.

Diş eti rahatsızlıklarında da soğan kabuğunun kaynatılarak gargara yapılması önerilmektedir. Boğaz ve bademcik şişliklerinde soğan kabuğu suyu içilebilmektedir. Soğan kabuğu sağlık açısından faydalı ve bulunması kolay bir vitamin deposu olmaktadır. Soğan kabuğu suyunun her kullanımda tekrar yapılması gerekmektedir.

Soğan Kabuklarını Nasıl Kaynatılır?


Bir soğanın kabuklarını soyun ve cam bir kavanoza yerleştirin. Üzerine kaynamış su ekleyin ve 10 - 15 dakika demlenmesini bekleyin. Soğan kabuklarını süzün ve ılık olarak tüketin. Günde 1 bardak içmeniz öneriliyor.

Haberin Devamı
Yazarlar