Bilgi Rehberi Asgari Ücret ara zammı ne kadar olacak? İşte son dakika Temmuz asgari ücret gelişmeleri

Asgari Ücret ara zammı ne kadar olacak? İşte son dakika Temmuz asgari ücret gelişmeleri

15.06.2023 - 10:41 | Son Güncellenme:

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. İlk toplantının ardından yeni rakam merak edilirken; ikinci toplantı tarihi de netleşti. İşte 2023 asgari ücret zammı için son dakika tahminleri.

Asgari Ücret ara zammı ne kadar olacak İşte son dakika Temmuz asgari ücret gelişmeleri

 

İLK TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Sürecin bayramdan önce bitmesini istediklerini belirten Türk-İş heyeti temsilcisi Türkiye Haber-İş Sendikası Başkanı Veli Solak, “İkinci toplantı yarın da olabilir, bu akşam da olabilir, ertesi gün de olabilir. Şu an herhangi bit tarih yok. Bizim Türk-İş olarak talebimiz Türkiye Yüzyılına yakışır bir şekilde toplantının bir an önce bitmesi ve asgari ücretli çalışanların da günün şartlarına göre, yaşana ekonomik krizlere göre, ev kiralarına göre ve hayat pahalılığına göre ücretlerinin güncellenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi önümüzdeki günlerde veya ileriki saatlerde resmi açıklamayı yapacağız. Toplantıda herhangi resmi bir rakam konuşulmadı” dedi.

İKİNCİ TOPLANTI TARİHİ

Asgari Ücret zam pazarlığında ikinci toplantı tarihi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'la pazartesi günü saat 14.00'te asgari ücret için bir araya gelecek.