Bilgi RehberiKYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-2025 GSB KYK burs başvuru sonuç tarihi

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024-2025 GSB KYK burs başvuru sonuç tarihi

08.10.2024 - 16:53 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuru sonuçları için geri sayım başladı. Binlerce üniversiteli genç 8 Ekim'de başlayan KYK burs ve kredi başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim'e kadar gerçekleştirebilecek. Bu kapsamda gözler şimdiden "KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna çevrildi. İşte, 2024-2025 KYK burs başvuru sonuç tarihi hakkında detaylar...

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2024-2025 GSB KYK burs başvuru sonuç tarihi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları 8 Ekim itibarıyla başladı. Başvuru süreci devam ederken üniversite öğrencileri gözünü KYK burs sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevirdi. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuya dair ayrıntılar...

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz yıl KYK burs/kredi başvuruları 12-19 Ekim tarihleri arasında alınmış ve sonuçlar ise 13 Kasım'da erişime açılmıştı. Bu bilgiler ışığında bu sene de KYK burs başvuru sonuçlarının kasım ayının ikinci haftasında açıklanması bekleniyor.

Burs başvurusu değerlendirme sürecinde 12 farklı devlet kurumundan alınan bilgiler öğrencilerin başvuru sırasında verdiği bilgiler ile karşılaştırılıyor. Burs başvurusu onaylanırken öğrencinin ve ailesinin ekonomik durumu belirleyici oluyor.

KYK BURS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler sonuçları, e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuç sayfasından öğrenebilecek.