Mide ekşimesiyle başlıyor, yemek borusunda tümörleşiyor! Mangal kömürü zehirmiş Çoğunlukla erkeklerde görülen yemek borusu (özefagus) kanseri dünya çapında kanserle ilişkili ölümlerin önde gelen nedenlerinden biri. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Erdoğan, yemek borusu kanseri hakkında önemli bilgiler verdi.
Soğuk havalar tetikliyor! Sinüzit sorunu artık başınızı ağrıtmayacak Soğuk havalar, bağışıklık sistemini zayıflatarak sinüzit gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Eczacı ve Homeopat Ezgi Nevçehan, geliştirdiği aromaterapik formülüyle sinüzit sorunlarına etkili bir çözüm sunuyor.
Uzun oturanı da ayakta kalanı da vuruyor! Bacakları damar damar saran varis için çare Bacaklarda gelişen toplardamar hastalığı olan varis modern çağın getirdiği hareketsiz yaşamla birlikte son yıllarda görülme sıklığı giderek artan bir hastalık. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Ayça Özgen, varisi önlemek için ne yapılması gerektiğini açıkladı.
Kışı bomba gibi geçirtecek tüyo! Bağırsakta başlıyor, güçlü bağışıklık için şart Güçlü bir bağışıklık yılın her vaktinde önemlidir. Ancak özellikle kış aylarında dışarıdan gelecek mikroplarla savaşmak için daha güçlü olmaya ihtiyacımız var. Peki, bağışıklık nasıl daha güçlü hale getirilir?
Durduk yerde enerjinizi emiyormuş! Alışveriş yapmadan önce 1 gün bekleyin Yeni bir yıl yeni başlangıçlar demek. Alışkanlıklarınızı gözden geçirmek daha sağlıklı bir yaşamı da beraberinde getirir. Bazen tükenmiş ve halsiz hissetmenizin sebebi alışkanlıklarınız olabilir. Uzmanlar herkesi rutinlerini yeniden gözden geçirmeye davet ediyor. İşte o alışkanlıklar!
Diş taşından eser bırakmıyor! 1 yemek kaşığı yeter de artar bile, plaklar sökülecek Diş taşı, dişlerin yüzeyinde biriken plakların zamanla mineralize olup sertleşmesiyle oluşan, ağız sağlığını tehdit eden bir sorun olarak karşımıza çıkar. Diş taşı, diş eti iltihabı, kötü nefes ve hatta diş kaybına yol açabilir. Ancak, diş taşı tedavisi için birçok doğal yöntem de bulunmaktadır. İşte, diş taşlarını engellemeye yardımcı olabilecek bazı doğal yöntemler.
Uzmanlar uyarıyor! Kanser riskini menopoz değil ilerleyen yaş artırıyor Kadınlarda en sık karşılaşılan kanser türlerinin genellikle menopoz döneminde görüldüğünü söyleyen Onkoloji Uzmanı Dr. Cem Yalçınkaya, “Ancak buradaki esas faktörün menopoz değil yaş olduğu unutulmamalı” dedi.
Elektronik sigara kullananlarda görülüyor! Akciğerlerde kalıcı hasara neden olabiliyor Elektronik sigaraların daha az zararlı olarak lanse edilmesinin yanlış bir algı oluşturduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seha Akduman, elektronik sigara kullanımına bağlı olarak gelişen ve “Evali Sendromu” olarak adlandırılan akut akciğer hasarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Duygusal zekânın en büyük düşmanlarından biri bencillik! “Duygusal zekânın en büyük düşmanlarından biri bencillik, özellikle narsisizmdir” diyen Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, duygusal zekâ konusunu ele aldı.
Hep aynı yönde yatmak iyi değilmiş! Yatağı 6 ayda bir çevirince bakın ne oluyor İyi bir uyku çekmenin en birincil kuralı sağlığınız için uygun bir yatak ve yastığa sahip olmaktan geçer. Ancak uzmanlar, yalnızca yatak ve yastığın değil, yatağın yönünün de önemli olduğunu vurguluyor. Uzmanlara göre yatağınızın yönünü belirli periyodlarla değiştirmeniz uyku sağlığınız için etkili olabilir. İşte daha fazlası!
Rahim ağzı kanseri genç kadınları da tehdit ediyor! Bu belirtilerde zaman kaybetmeyin Rahim ağzı kanseri dünyada üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanserlerde ilk sırada yer alıyor. Ülkemizde de jinekolojik kanserlerde 3’üncü sırada görüldüğünü söyleyen Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Serkan Erkanlı, rahim ağzı kanserinin belirtilerini açıkladı.
'Hiç hastalanmıyorum' diyen tehlikede! Vücut şaşırmazsa donuyor: 'Sorun çok büyük' Hemen herkes bir kez de olsa çevresinde hiç hastalanmadığıyla ilgili övünç duyan bir kişiye tanık olmuştur. "Bana bir şey olmaz, ne yaparsam yapayım hastalanmıyorum" diyerek sağlığıyla övünen bu kişiler aslında sandıkları kadar sağlıklı olmayabilir! "'Hiç hasta olmuyorum' diyorsan, büyük bir sorun var" diyen Uzm. Dr. Sevil Kılıç Öztürk, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Çinliler 'ölümsüzlük çayı' diyor! Zihni anında açıyormuş, doğal probiyotik deposu Hayatın her anında beyin, karar verme mekanizmamızdan duygusal tepkilerimize kadar her şeyin merkezinde yer alır. Ancak modern yaşamın stresi, kötü beslenme alışkanlıkları ve çevresel faktörler gibi etkenler beynimizin doğal işleyişini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle zihinsel kapasitemizi artıracak, hafızamızı güçlendirecek ve bizi ruhsal olarak dengeleyecek doğal çözümlere olan ihtiyaç her zamankinden daha fazla önem kazanmış bir durumda. Bu doğal tariflerden biri de özellikle Çin alternatif tıbbında ‘ölümsüzlük çayı’ olarak anılıyor.
Osman Müftüoğlu'ndan ağrıları azaltan doğal takviye! 'Yemekle birlikte alınıyor' Vücudumuzu daha sağlıklı, dinç ve enerjik olması için çeşitli takviyelere ihtiyaç duyabiliriz. Bu, kimi zaman besinlerden alabildiğimiz vitaminlerle karşılanırken, bazen de farklı takviyelerle olabilir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, vücuttaki ağrı çeşitleri için hangi doğal takviyenin etkili olduğunu anlattı.
Çocuğum sömestirde ya ekrandan başını kaldırmazsa! Anne-babalar için tüyolar Sömestir tatili, çocukların dinlenmesi, eğlenmesi ve gelişimlerini destekleyecek aktivitelerle zaman geçirmesi için önemli bir fırsat ancak pek çok anne-baba için “ya ekrandan başını kaldırmazsa!” endişesini de beraberinde getiriyor. Klinik Psikolog Oğuzhan Gürdoğan, yarıyıl tatilinde çocuklara hem dijital disiplin kazandırmanın 6 etkili yolunu hem de ailece eğlenceli ve verimli zaman geçirmeye katkı sağlayacak etkinlikleri anlattı.
Tedavi süresince hamile kalınabilir mi? Meme kanserinde en çok merak edilen 5 nokta Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserlerden biri olarak öne çıkıyor. Endokrin Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Bülent Çitgez, meme kanseri ile ilgili en çok sorulan soruların yanıtlarını paylaştı.
Kalın değil, ince ve kat kat giyinin! Kış hastalıklarına karşı 8 kritik öneri Kış aylarında özellikle solunum yollarını ilgilendiren grip, farenjit, larenjit, bronşit ve zatürre gibi hastalıklar kapımızı daha fazla çalıyor. Hastalıklardan korunmak için daha fazla tedbir almamızın çok önemli olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özcan İnal, kış hastalıklarına karşı 8 kritik öneriyi açıkladı.