Yemeği, salatası ve çayı! Her biri ayrı şifa deposu madımak otu tarifleri
Madımak otu Bolu’dan Erzurum’a kadarki topraklarda yetişen ve özellikle bölge halkının sıklıkla tercih ettiği bir ottur. Faydaları saymakla bitmeyen bu yeşillikle yapılacak tarifler de hem sofranıza sağlık hem de lezzet getirebilir. İşte detaylar!
|
1
1 / 6Fotoğraf
MADIMAK OTU FAYDALARI NELER
Madımak özellikle Bursa -Uludağ ile Erzurum arasında kalan bölgede, 300–3000 metre rakıma sahip yörelerde yetişen madımak, yemlik, kızamık bitkilerinin mineral içeriklerinin birçok kültür bitkilerine oranla daha yüksek. Bu yabani bitki ayrıca çok büyük bir C vitamini kaynağı olarak de öne çıkıyor. Kalsiyum ve Magnezyum içermesiyle, diş ve kemikler için son derece önemli.