Yazın gelmesiyle birlikte tezgahlarda rengarenk meyveler yerini almaya başladı. Vitamin ve mineral deposu olan, aynı zamanda vücut için gerekli karbonhidratı sağlamayı destekleyen meyvelerin faydaları saymakla bitmez. Fakat tüketirken porsiyon miktarına dikkat! Yaz meyvelerinin büyük çoğunluğunun şeker oranının yüksek olduğunu unutmayın. Günde 2 porsiyon olacak şekilde beslenme planında yer vermenizde fayda var. Peki yaz meyvelerinin bilinmeyenleri ve faydaları nelerdir? Ne kadar tüketebiliriz? Uzman Diyetisyen Tamar Demirçi konu hakkında önemli bilgiler verdi.
|
1
1 / 10Fotoğraf
Karpuz
Yaz aylarının en çok tercih edilen ve en ferahlatıcı meyvesi karpuz yüksek lif ve su oranıyla biliniyor. Bu sayede sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını desteklediği gibi aynı zamanda yüksek magnezyum ve potasyum içeriğiyle de kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor.