SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Vitamin, lif ve potasyum deposu! Ayva kemik ve diş sağlığını koruyor

Gülgiller familyasına ait olan ve Pyrus cinsine dahil bir ağacının meyvesi olan ayva, genellikle ılıman iklim bölgelerinde yetişiyor. Ayvanın hem taze hem pişirilerek hem de reçel ya da marmelat yapılarak da tüketilebildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “Ayva; C vitaminini, lif, potasyum ve diğer birçok besin maddesi bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda düşük kalorili” dedi.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Atıştırmalığın sağlıklısını bulmak kolay! Hepsi zararlı değilmiş
  2. Tadına doyulmaz dolmanın sırrı! 4 faktöre dikkat eden mutfağın şahı: Direkt etkiliyor
  3. Sofranızdan eksik etmeyin! ‘Günde 5 porsiyon yemek kanserden koruyor’
  4. İşiniz sizi uyutmuyor olabilir! Uykuya dalamamanızın en büyük sebebi
  5. Çantadan çıkan jeller işe yarıyormuş! Suya düşen telefonu kurtarıyor: Doğalı pirinçteymiş
  6. Kadınların felç riski erkeklerden daha yüksek! İşte 6 nedeni
  7. Tarağınıza iyice bakın, 4 işareti var! İhmal edilirse kel kalabilirsiniz
  8. Kerevizi karartmayan yöntem! Sebzelikte tazecik kalacak, 1 kaşık ekleyin
  9. Makineden çizik çıkan bardakların sebebi! Böyle dizin, sertse icabına bakıyor
  10. Kapanmaz yaraları kapayan İbn-i Sina kremi! 2 günde etki ediyor, gücü doğal

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.