SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Vitamin, lif ve potasyum deposu! Ayva kemik ve diş sağlığını koruyor

Gülgiller familyasına ait olan ve Pyrus cinsine dahil bir ağacının meyvesi olan ayva, genellikle ılıman iklim bölgelerinde yetişiyor. Ayvanın hem taze hem pişirilerek hem de reçel ya da marmelat yapılarak da tüketilebildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, “Ayva; C vitaminini, lif, potasyum ve diğer birçok besin maddesi bakımından oldukça zengin bir meyve. Aynı zamanda düşük kalorili” dedi.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Masterchef'in sevilen yaprak sarması! Tarifi çok pratik, sosu lezzet katıyor
  2. Acılığı gidermek için kabuğuna dikkat! Portakal reçelini böyle hazırlayan parmaklarını yiyor
  3. Yılbaşında herkes bu geleneği uyguluyor! Nar kırmanın sebebi bakın neymiş
  4. Böyle yapınca hemen bozuluyor! Kaymağı taze tutmak için şart, sıcaktan kaçının
  5. Doğum kontrol hapları kilo aldırır mı? Uzmanı yanıtladı: 'Aradaki fark çok az'
  6. Güne zinde başlamak isteyenler için tam liste! İşte vitamin deposu yiyecek
  7. Demans riskini ortadan kaldırıyormuş! Her gün bir avuç yiyin, hafızayı güçlendiriyor
  8. Soğukta kurumaya başlıyor! Bunları sürün, saçların düşmanı olmasın
  9. Kaşıntıyı anında hafifleten besin! Seçerken dikkat edin, ılık suyla karıştırın
  10. Camı çizilen gözlüğü karbonat temizliyor! Kılcal çizikleri birkaç dakikada yok edin

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.