Tabakta değil, lezzeti damakta dağılan mantı tarifi! Kayserililerin vazgeçilmez sırrıymış
Mantı, mutfağımızın en sevilen ve bir o kadar zahmetli lezzetlerinden biridir. Özellikle Kayseri mantısı, minik bohçaları ve lezzetli kıymalı iç harcıyla öne çıkar. Ancak mantı yapımı, dikkat gerektiren bir süreçtir. İyi bir mantı ne haşlarken dağılmalı ne de pişerken hamuru açılmalı. Hamurun dağılması, tadını etkileyen en büyük sorunlardan biridir. Mantının dağılmasını nasıl önleneceğini öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.
|
1
1 / 8Fotoğraf
Mantı hamurunun doğru kıvamda hazırlanması, iç harcın dengeli bir şekilde kullanılması ve doğru pişirme teknikleri, mükemmel sonuçlar elde etmenin en temel yollarıdır. Mantı, her adımında özen ve sabır isteyen bir yemektir. Hamurunun incecik ve iç harcının sulu olmaması gerekir. Ayrıca kapatma ve pişirme aşamaları da bu lezzetli yemeğin son halini mükemmelleştirmek için oldukça önemlidir. İşte mantınızın dağılmasını önleyecek 7 püf nokta.