Ramazan’da öncelikle kilo almak ve oruç tutarken halsizlik yaşamak istemiyorsanız tükettiğiniz gıdalara dikkat etmeniz gerekiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı sahurda ve iftarda vücudun ihtiyacı olan enerjiyi doğal yollardan almayı sağlayan aynı zamanda kiloyu da koruyan besinleri anlatıyor.
|
1
1 / 5Fotoğraf
Keten tohumu acıkmanızı önler
İçinde yoğun miktarda omega 3 yağ barındıran keten tohumu, hem tok tutan hem de yağ yakıcı özelliğe sahip bir besindir. Bunun için Ramazan’da rahatlıkla tüketilebilecek bir besindir.
Bir kase yağsız yoğurt içine ekleyeceğiniz 1-2 yemek kaşığı keten tohumunu sahurda tüketebilirsiniz. Düzenli olarak tüketilmesi sindirim sisteminin de düzene girmesine yardımcı olur. Keten tohumunun taze olması önemlidir. Süt ve yoğurt gibi önemli kalsiyum ve D vitamini kaynakları da tokluk yaratarak açlık hissini ortadan kaldıracaktır.