Önce kavur, sonra beklet! Acukayı hep yanlış yaptık, komşular tarif isteyecek
Acıka; kahvaltılık sos olarak özellikle Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde sevilen, biber salçası, ceviz ve çeşitli baharatlarla yapılan bir lezzettir. Ancak püf noktasını bilmeyenler için acıka yapmak hayli zor olabilir. Özellikle de malzemelerin miktarını ayarlarken! Peki enfes acıka yapmak için dikkat edilmesi gerekenler neler?
|
1
1 / 9Fotoğraf
Acuka ceviz, biber salçası ve baharatların uyumuyla ortaya çıkan ve kahvaltılara ayrı bir boyut kazandıran geleneksel bir mezedir. Lezzetinin sırrı kaliteli malzeme kullanımı ve sosun dinlenerek aromaların birbirine karışmasından gelir. Peki bu leziz sos yapılırken nelere dikkat edilir?