SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Osmanlı mutfağındaki muhallebinin sırrı! Doğru sütü kullanın, lezzeti 2'ye katlıyor

Muhallebi, belki de mutfağımızın en sade ama bir o kadar da özel tatlarından biridir. Bir kâse muhallebi, yumuşak kıvamı ve damakta bıraktığı hafif tadıyla geçmişin huzurlu anılarını hatırlatır. Tarihi Osmanlı saray mutfağına kadar uzanan bu lezzet, sadece basit bir tatlı olarak değil, aynı zamanda şefkatin ve paylaşımın simgesi olarak da sofralarımızda yer alır. Ancak bir kâse muhallebi hazırlamak, sandığınızdan daha fazla özen ve incelik gerektirir. Peki, bu klasik lezzeti mükemmel bir şekilde yapmak için bilmemiz gereken püf noktaları nedir?

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Stresin mahvettiği cildi toparlamak zor değil! Gençleştiren formül gece uykusuymuş
  2. Kafanız hatır hutur kaşınıyorsa çaresi var! Birkaç damlası 20 dakikada rahatlatıyor
  3. Çamaşırların rengini koruyan karabiber mucizesi! 1 çay kaşığı eklemek gerekiyor
  4. Osmanlı mutfağındaki muhallebinin sırrı! Doğru sütü kullanın, lezzeti 2'ye katlıyor
  5. Ispanak, havuç, lahana, pancar! ‘Kış sebzelerini tüketirken aşırıya kaçmayın’
  6. Kış mevsimi orta kulak iltihabına ortam sağlıyor! ‘Tedavi edilmezse yüz felci yapabilir’
  7. Çay makinesinden çıkanlar şaşırtacak! İçi başka, dışı başka: 15 dakikada arındırın
  8. Tıka basa yedikten sonra rahatlatan yöntem! Şişkinlik diye bir şey kalmayacak
  9. Saç şekli hiç bozulmuyor, bu sprey çok başka! Evde yapın, cebiniz de rahat etsin
  10. Yağlı ciltleri kuş gibi hafifletecek tüyo! Jel olursa rahatlıyor, günde bir kez yetiyor

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.