SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Osmanlı mutfağındaki muhallebinin sırrı! Doğru sütü kullanın, lezzeti 2'ye katlıyor

Muhallebi, belki de mutfağımızın en sade ama bir o kadar da özel tatlarından biridir. Bir kâse muhallebi, yumuşak kıvamı ve damakta bıraktığı hafif tadıyla geçmişin huzurlu anılarını hatırlatır. Tarihi Osmanlı saray mutfağına kadar uzanan bu lezzet, sadece basit bir tatlı olarak değil, aynı zamanda şefkatin ve paylaşımın simgesi olarak da sofralarımızda yer alır. Ancak bir kâse muhallebi hazırlamak, sandığınızdan daha fazla özen ve incelik gerektirir. Peki, bu klasik lezzeti mükemmel bir şekilde yapmak için bilmemiz gereken püf noktaları nedir?

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Kabızlık, mide yanması, unutkanlık, dikkatsizlik! ‘Ramazan pidesini çok sıcak tüketmeyin’
  2. ‘Boyun ağrısı ve migren geçmez’ demeyin! Uzmanı açıkladı: Çaresi var
  3. Yağlı ve kuru saç için şartlar aynı değil! Günlük mü, haftalık mı? Tek bir cevabı yok
  4. Pastanedekileri unutun! Çayla leziz oluyor: 25 dakikada pişiyor, elemeden koymayın
  5. Enerjik olmak için ne şeker ne kahve! İhtiyacınız olan tek şey nane
  6. Folyo tekrar tekrar kullanılır mı? Rengine bakıp karar verin
  7. Tahta kaşıkları sıfır gibi yapan taktik! Kaynatan yaşadı, suyun içine akıp gidiyor
  8. Ketçap, mayonez, hardal fark etmez! Herkes yapıyor, en iyisi dolap değilmiş
  9. Mozaik pastayı şölene çevirin! Kıvamı şaşmıyor, ev hanımlarının başucu tarifi
  10. Duşakabin silikonlarını saran küfe 1 kaşığı yetiyor! Ne rutubet kalıyor ne leke

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.