Yapılan bir araştırmaya göre günde 3 kez yoğurt yiyenler, yemeyenlere göre 81% daha fazla göbek yağı kaybetmişler. Göbek eriten plana göre her öğününüzde ortalama 150 gr az yağlı süzme yoğurt yemelisiniz. Çünkü yoğurdun içerisinde bulunan kalsiyum, yağların hücrelerinizin içine girmesini engelleyecektir. MUFA (doymamış yağlar), göbek eriten diyetin en önemli parçasıdır. MUFA’yı nereden bulacağım diyorsanız, hayvansal yağlardan uzak durun ve sağlıklı yağlara yönelin. Örneğin avocado, fındık ve zeytin. Göbeğinizde biriken yağlar, yangı ve stres hormonu yükselmesi ile bağlantılıdır. Bu sebeple yangı karşıtı yiyeceklerin, göbek yağlarına karşı olumlu sonuç verdiği düşünülmektedir. Antioksidan ve yangıyı durdurması ile bilinen zengin flavonoid kaynaklarına sahip besinler alın. Flavonoidler, dut ve diğer meyvelere canlı rengini veren doğal enzimlerdir. Örneğin sarı biber ile humus ya da karışık meyve dolu bir kase içerisine bitter çikolata koyarak yiyebilirsiniz. Zencefil çayına nane ve limon ekleyin ve şişkinliğinizi azaltın. Zencefil sindiriminize katkıda bulunacak, nane vücudunuzdaki gazı azaltacak ve limon suyu da antioksidan olarak görevini yerine getirecek.