Meğer yanlış saklıyormuşuz! Yeri buzdolabı kapağı değil, yumurta en kötüsü
Buzdolabının kapağı en sevdiğiniz yiyecekleri saklamanın harika bir yoludur. Görünürler, kavramaları kolaydır ve daha ince raflar sayesinde estetik bir şekilde düzenlenebilirler. Ancak kolay bozulan yiyecekleri buzdolabı kapağında saklamak, çok daha hızlı bozulmalarına, kalitelerinin düşmesine yol açabilir.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Buzdolabı kapağı açıldığında, orada saklanan tüm yiyecekler ve içecekler mutfağın sıcak havasıyla karşılaşır. Bu yiyecekleri güvenli tutmak için gereken 40 derece ve altından daha sıcak kalacağı anlamına gelir. Dalgalanan sıcaklık, bakterilerin büyümesi için daha yüksek bir risk anlamına gelir. Bu nedenle hızla bozulabilen yiyecekler buzdolabı kapağında saklanmamalıdır. Peki hangi ürünler buzdolabı kapağından uzak tutulmalı?