Lif, vitamin ve mineral deposu! Sindirimi destekliyor, tokluk hissi veriyor
Özellikle kış aylarında popüler bir atıştırmalık olan kestane, çiğ veya pişirilmiş olarak tüketilebiliyor. Kestanenin öğütülmesiyle elde edilen unu, glutensiz bir alternatif olarak tercih edilebiliyor. Kestanenin lif, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, kestane tüketmenin faydalarını açıkladı.BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR
Kestane, diyet lifi bakımından zengindir. Lif, sindirim sistemi sağlığını destekler, bağırsak hareketliliğini artırır ve tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olur. Vitamin ve mineraller açısından zengin olan kestane, C ve B vitamininin (B6, folat) yanı sıra magnezyum ve potasyum gibi minareller de içerir. Bu besin öğeleri, bağışıklık sistemini desteklemede, enerji üretimine katkıda bulunmada ve kemik sağlığını korumada önemli rol oynar.