Kuru incirdeki tehlike! Kaliteliyse rengi kahverengi...
Lezzeti yanında saymakla bitmeyen faydalarıyla da herkes tarafından sevilen incir, kurutularak her mevsim tüketilebilir hâle getiriliyor. Ancak kuru incir satın alırken ve tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Eğer bu noktalara dikkat edilmezse sağlığımızı ciddi anlamda tehdit edebiliyor. Gıda Mühendisi Tuğba Parıltı, kuru incirdeki tehlikeleri ve kaliteli incirin sahip olması gereken özellikleri açıkladı. İşte detaylar...
|
1
1 / 17Fotoğraf
Gülşah Karaman - Milliyet.com.tr<br><br>İNCİRİN TARİHÇESİ
Botanik ismi “ficus carica” olan incir, bu ismini Ege bölgesindeki yerleşim yeri Caria yani Karya'dan alır. Eski Yunan ve Mısır uygarlıklarında verimlilik sembolü olarak kabul edilen bu meyvenin Anadolu’daki tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskilere dayanıyor. Pek çok toplumda incir ve yaprağı iktidar, bolluk, bereket sembolü olarak kullanılmıştır.