Acı-tatlı kıvamıyla herkesin severek tükettiği bu turşunun kıvamını tutturmak ve çıtır bir şekilde tüketmek zor olabilir. Ancak bunun için bazı püf noktalar var. Meksika mutfağının önemli malzemelerinden biri olan jalapeno biberi, ülkemizde de turşu halinde tüketiliyor. Orta acılıkta bir tadı olan jalapeno, bağımlılık yaratan turşulardan biri. Meksikalı ustası ise çıtır çıtır jalapeno yapmanın püf noktalarını anlattı. Jalapeno biberinin içinde portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini olduğunu biliyor muydunuz? Jalapeno biberi tüketerek hastalıklara karşı önlem almak mümkün. İçindeki kapsaisin maddesi, jalapenodaki antioksidan özelliği artırarak kanserli hücrelerde savaşılmasını sağlar. Kapsaisin maddesinin kanserli hücrelere karşı sağladığı fayadalar araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ancak kolesterol rahatsızlığı yaşayan kişiler jalapeno tüketiminde dikkat etmeli. Jalapeno turşusu tüketimi, kolesterol durumunda fayda değil farklı zararlara yol açabilir. - 1 su bardağı beyaz sirke- 1 su bardağı su- 2 diş ezilmiş sarımsak- 2 yemek kaşığı şeker- 1 yemek kaşığı tuz- 7-8 ince dilimlenmiş jalapeno biberi Sarımsak, tuz, su, sirke, şekeri bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın. Karışım kaynadıktan sonra 10 dakika daha kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Kaynayan tencerenin içine jalapeno biberlerini ilave edin. Bir süre karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Biberleri yaklaşık 10 dakika kadar tencerenin içinde bekletin. Ardından tencereden alıp bir kavanoza doldurun. İçinde kalan suyu da kavanozlara doldurabilirsiniz. Çıtır çıtır olacak jalapenolar hazır, afiyet olsun.