Kırmızı-mor renkli sebze ve meyveler sağlık deposu
Diyetisyen Pelin Altunsoy, kırmızı-mor meyve ve sebzelerin antioksidan içeriğinin çok yüksek olduğunu, bu sayede bağışıklık sistemini arttırarak hastalıklara karşı koruduğunu söyledi.
|
1
1 / 4Fotoğraf
Diyetisyen Pelin Altunsoy, yaptığı açıklamada havaların ısınmasıyla beraber meyve ve sebzelerin çoğaldığını, buzdolaplarında adeta gökkuşağı misali renk cümbüşü yaşandığını söyledi.
Kırmızı-mor renkli sebze ve meyvelerin böğürtlen, mürdüm eriği, yaban mersini, siyah kuş üzümü, kuru üzüm, kırmızı erik, nar, mor havuç, mor lahana, patlıcan, domates, elma, pancar, kırmızı biber, çilek, frambuaz, kiraz, vişne ve siyah dut olarak sıralanabileceğini anlatan Altunsoy, şöyle konuştu: