Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey, karnabaharın 10 faydasını PembeNar okurları için anlattı.
|
1
1 / 10Fotoğraf
Kış sebzeleri tezgahlarda çeşit çeşit, rengarenk görüntüleriyle iştah açıyor. İşte onlardan biri karnabahar. Karnabahar deyince pek çoğumuz ‘pişirirken etrafa yaydığı o sevimsiz kokusu’ nedeni ile uzak durabiliyoruz. Ama yanlış yapıyoruz. Zira faydalarını bir bilseniz sofranızda mutlaka yer verirsiniz. Acıbadem Zekeriyaköy Tıp Merkezi ve Acıbadem Göktürk Tıp Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey,karnabaharın sayısız faydasıyla ihmal edilmemesi gereken bir besin olduğunu vurguluyor. Ancak aşırı tüketiminden de kaçınılması şart zira fazlası gaz, şişkinlik ve sindirim problemlerine neden olabiliyor. İdeali, haftada iki üç gün sofranızda yer vermeniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey, karnabaharın 10 faydasını Milliyet.com.tr okurları için anlattı.
• Kansere karşı koruyor
Vitamin ve mineral deposu olan bu kış sebzesi indol-3 karbonal ve sulfaran ile içerdiği birçok antioksidanla vücutta oksidatif stresi azaltarak birçok kanser türüne karşı koruyucu özellik gösteriyor.