Karaciğer kanseri sebebi! 'Baharatları pişen yemek üzerinde kullanmayın'
Küflerin oluşturduğu toksinlere aflatoksin adı veriliyor. Baharatlar, kuruyemişler ve tahıllar uygun koşullarda saklanmadığında ve yanlış kullanıldığında içinde bu toksinleri barındıran bir zehre dönüşüyor. Uzmanlar; aflatoksin adı verilen bu zehrin karaciğer hasarı, karaciğer kanseri, bağışıklık sistemi zayıflıkları ve genetik yapıdaki bozulmalarla birçok hastalığa davetiye çıkardığını söylüyor. İşte baharatları uygun ortamda saklamanın 4 yolu.1-Mutfak buhar ve sıcaklığın en yoğun olduğu alanlardan biri. Baharatları direkt kaynayan tencerenin üzerinde kullanmak nem oluşmasına ve devamında küflenmeye neden olur. Bu nedenle baharatlar pişen yemek üzerinde kullanılmamalı.