Kimimiz ayılmak, kimimiz keyfini çıkarmak, kimimiz ise sadece alışkanlıktan kahveyi günlük hayatımızın bir parçası haline getirmiş durumdayız. 2015'te yapılan "Neural Regenaration Research" çalışmasına göre ortalama bir fincan kahve kanser, kardiyovasküler hastalıklar, enflamasyon, tip 2 diyabet ve nörodejeneratif hastalıklara karşı koruyor. Ancak kahvenin sağlıklı olması için nasıl tüketilmesi gerekiyor? İçtiğimiz her kahve sağlıklı mı? İşte kahve içerken yaptığımız 10 hata:
|
1
1 / 10Fotoğraf
1. Granül kahve kullanmak
Bütün ve taze halde kahve çekirdekleri yüksek oranda antioksidan içerir. Ancak granül kahve kullanırken bu antioksidanların büyük bir kısmından faydalanamıyorsunuz. Yapmanız gereken kahveyi çekirdek halinde satın alıp hava geçirmeyen bir kapta muhafaza etmek ve kullanacağınız zaman öğütmek.