Hem mutfağınızın hem ağzınızın rengi değişsin! Ete de süte de katın, tadı enfes
Lavanta, mutfağınıza yeni ve farklı bir boyut katabilecek, zarif ve hoş kokulu bir bitkidir. Genellikle kozmetik ve temizlik ürünlerinde tercih edilen lavanta, aynı zamanda mutfakta da kullanılabilir. Lavantanın çiçekleri ve yaprakları, yiyecek ve içeceklere çiçeksi, otsu ve hafif odunsu aromalar kazandırır. Ayrıca lamiaceae familyasına mensup olduğundan, nane ve biberiye benzeri tat profillerini içeriğinde barındırır. Peki, lavantayı mutfağınızda nasıl kullanabilirsiniz? İşte cevabı.
|
1
1 / 10Fotoğraf
Lavanta, yiyecek ve içeceklere bitkinin hangi bölümünü kullandığınıza bağlı olarak değişen çiçeksi, odunsu, topraksı bir profil sağlar. Ancak mutfakta lavanta kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, yenilebilir çeşitlerin tercih edilmesidir. Yol kenarında gördüğünüz ya da dağ yürüyüşü yaparken topladığınız her lavanta, yenilebilir nitelikte olmayabilir. Bu durumu göz önünde bulundurduktan sonra, lavantayı rahatlıkla yemeklerinize, içeceklerinize katabilirsiniz. İşte lavantayı mutfağınıza dahil etmenin 9 farklı yolu.