Yumuşak ve kabarık pankek hazırlamak için doğru teknikler ile birlikte doğru malzemelerin bir araya gelmesi gerekir. İster kahvaltı ister atıştırmalık olarak tercih edilsin, mükemmel pankek elde etmek, yalnızca bir tarif uygulamaktan öte bir sanattır diyebiliriz. Aslında oldukça basit bir tarif olan pankek hazırlama sürecinde malzeme seçimi, karıştırma yöntemi ve pişirme süreci, pankeklerin kabarıklığı ve lezzeti üzerinde belirleyici bir rol oynar.
|
1
1 / 8Fotoğraf
Pankek yapımında esas olan, hamurun içinde küçük hava kabarcıkları oluşturarak hamurun kabarmasını sağlamaktır. Bu hava kabarcıklarının oluşumu ise doğru malzemelerin seçilmesi ve karışımın kıvamıyla yakından ilişkilidir. Pankek hamurunu gereğinden fazla karıştırmak gibi küçük görünen hatalar, o istenilen kabarıklığı engelleyebilir. Fakat yazımızda bahsettiğimiz doğru tekniklerle, püf noktalarda siz de puf puf pankek yapabilirsiniz.