Araştırmalar, organik gıdaların bazı besin maddelerine orta ilaveli artışlar sunduğunu göstermektedir. Bu, özellikle antioksidan özelliklere sahip bazı flavonoidler için geçerlidir. -Kronik hastalıklar riskini hafifletebilir Organik gıda tüketicilerinin daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve kronik hastalık riski çok daha düşüktür. Bunun nedeni daha çok taze sebzeler, meyveler ve kepekli ürünler seçme eğiliminde olmalarıdır. Bazı hayvan çalışmaları, organik gıda alımının bağışıklığınızı artırabileceğini gösteriyor. Geleneksel olarak yetiştirilen yemlerle beslenen tavuklar, yaşam sürelerinde daha yüksek bir toplam ağırlık artışı göstermiştir. -Erken yaşlanmayı önleyebilir Organik gıdalar daha yüksek C vitamini seviyesine sahip olabilir. Araştırmalar, C vitaminin yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Organik gıdanın geldiği organik tarım, ekosistem üzerindeki uzun vadeli etkileri göz önünde bulunduruyor. Ekolojik dengeyi sağlamak, toprağın verimliliğini korumak ve aynı zamanda haşere sorunlarını önlemek amacıyla organik gıdalar üretilmektedir. Pestisit içeriği fazla olan gıdalar Ispanak: %97 pestisit içeriyor Yüksek permetrin seviyelerine sahiptir. %95 pestisit içeriyor Kereviz, içerisinde 13 adet böcek ilacı barındırır. %90 pestisit içeriyor Elmaların %80'i, toksik olan bir pestisit içeriyor. %90 pestisit içeriyor Tatlı biberlerdeki pestisitlerin insan sağlığı için toksik olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. %90 pestisit içeriyor Yetiştirilen ortalama bir domatesin, yaklaşık 4 adet böcek ilacı içerdiği bulundu. %90 pestisit içeriyor Patateslerin ishal ve kusmaya neden olduğu tespit edilen bir 'herbisit' içerdiği kanıtlanmıştır.