Çorbadaki ekşilikten kurtulma vakti! 'Kabartma tozu' taktiği her şeyi tersine çeviriyor
Çorbanız istediğinizden daha ekşi olduysa endişelenmeyin. Tuzlu olunca su ekleme şansınız olduğu gibi ekşi olduğunda da ekleyeceğiniz 1 malzemeyle bu durumu tam tersine çevirebilirsiniz. Ancak başlarda çorbanızda oluşabilecek köpürmelere karşı cesur olmalısınız. Her şey için hazırsanız kabartma tozlarını kapıp çorba tenceresinin başına geçin. Çorbadaki ekşilikten kurtulma vakti!
|
1
1 / 8Fotoğraf
Çorbalar kolay ve lezzetli bir yemeklerdir. Özellikle hem faydalı hem sağlıklıdır. Üstelik kış günlerinde sıcak çorbaların içinizi ısıttığı, yazın ise soğuk çorbaların serinletici etkisi göz önünde bulundurulduğunda onlar vazgeçilmez yemekler olur. Ancak tadını çıkaramayacak kadar ekşi olan çorbalar bazen sinir bozucu olabilir. Çorbanızı çöpe atmadan önce, baharat rafınıza bir göz atın. Çorbanızı orada bekleyen kabartma tozu kurtarabilir. Peki nasıl?