Sürekli değişen havalar birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Bu süreçte hastalıklara karşı vücudun direnç göstermesi için C vitaminin önemi çok büyük. Peki vücut tarafından üretilmeyen C vitaminini almak için hangi gıdaların tüketilmesi gerekiyor? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık anlattı
|
1
1 / 6Fotoğraf
C vitamini suda eriyen vitaminlerdendir ve vücutta sentezlenmesi ya da depolanması mümkün değildir. Dolayısıyla ancak günlük ek gıda takviyesi ile vücudun ihtiyacı olan miktar karşılanabilir. Bu vitaminin eksikliğinde ise "skorbüt hastalığı" görülür. Hatta C vitamininin bir diğer adı da skorbütsüz anlamına gelen askorbiktir. Peki, C vitamini vücudumuza girdiği andan itibaren bağışıklık sistemimize nasıl destek sağlıyor?