Bozulmasını önlemek için buzdolabında sakladığınız bazı yiyeceklerin aromasında bozulmalar meydana geliyorsa bunun sebebi saklama koşulları olabilir. Buzdolabında saklanması halinde bozulabilecek yiyecek türleri neler, işte cevabı… Buzdolabında bekletilmiş sarımsak aromasını kaybedeceği için en uygun saklama ortamını tercih etmeniz gerekiyor. Buzdolabınızın sarımsak kokmasını ve sarımsağın kendine has kokusunu kaybetmesini istemiyorsanız sarımsakları kapalı ve kuru bir yerde muhafaza etmelisiniz. Buzdolabında bekletilen domatesler hem kısa sürede yumuşayacak hem de kendi özel dokusunu kaybedecektir. Sarımsak gibi tüm dolaba koku yayma tehlikesi olan soğanları serin ve kuru bir yerde muhafaza etmeye özen göstermelisiniz. Karpuz içindeki antioksidanların kaybolmasını istemiyorsanız kesilmemiş karpuzları buzdolabında bekletmemelisiniz. Buzdolabında sakladığınız elmalar tazeliğini yitireceği için dikkatli hareket etmelisiniz. Buzdolabında saklayacağınız acı sos hem kıvamını hem de aromasını kaybedebilir. Acı ve diğer tüm sos çeşitlerini kuru bir yerde saklayabilirsiniz. Kendine has tadını ve lezzetini kaybetmemesi için unlu mamülleri buzdolabında saklamamalısınız. Kuru ve güneş almayan bir yerde saklayacağınız çekilmiş kahveyi uzun zaman boyunca taze bir biçimde tüketebilirsiniz. Buzdolabında bekletildiğinde kristalleşen ve katılaşan bal tadını kaybedebilir. En iyi saklama koşulu kuru ve serin bir yeri tercih edebilir, bu şekilde sakladığınız balları uzun süre tüketebilirsiniz. Fesleğenler buzdolabında saklanırsa direk ölür. Fesleğenleri taze tutmak için ya su içinde ya da dışarıda saklamalısınız.