Enginar: Karaciğer dostu olarak bilinen enginar, içerdiği vitamin-mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta destek tedavi olarak kullanılıyor. Enginar aynı zamanda mide ve sindirim sistemi dezenfektanı olarak da bilinmektedir. Bunun dışında kalp hastalıklarında, romatizma, gut, safra kesesi ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalıdır. Bezelye: Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir sebzedir. A, B, C vitaminlerinin yanı sıra demir, potasyum ve fosfor gibi mineralleri de içinde barındıran besleyici bir sebzedir. Bakla: Kuru bakla, taze baklaya göre daha besleyicidir.Ayrıca bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir. Ispanak: Vücudun direncini artırır, özellikle sonbaharda nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri güçlendirir. Havuç: Unutkanlığa karşı kullanımı yaygındır. Son yıllarda erken bunama, Alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrılarında, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlanmıştır.