Kilo vermek ve kardiyovasküler sağlığı korumak dendiğinde genellikle akla tüm yağlardan kaçınmamız gerektiği fikri gelir. Ancak düzenli olarak tüketmeniz gereken yağlı yiyecek türleri vardır. Yağların vücudunuzun düzgün bir şekilde çalışması için gereken besinlerden biri olduğu gerçeğini unutmamak önemlidir. Sağlıklı yağlar sağlıklı ve güzel kalmayı sürdürmek ve enerji için vazgeçilmezdir. Paylaştığımız bu yağlı yiyecek türlerini her zaman tüketebilirsiniz. Pikan cevizi yağlı yiyecek türleri arasındadır. Omega 3 yağ asidi açısından zengindir. Böylece kandaki kötü kolesterolün (LDL) azaltılmasını kolaylaştırır ve ayrıca dolaşım sisteminin sağlığını da iyileştirir. Hafta içi sık sık küçük porsiyonlarda ceviz tüketilmesi önerilir. Ceviz, karbonhidrat açısından da zengin olduğundan bir kerede 5 cevizden fazlasını yememeniz en iyisidir. Pikan cevizi alırken doğal olanları tercih edin. Kabuklu alırsanız üzerlerinde tuz veya sağlığınıza zararlı olabilecek başka bir malzeme bulunmadığından emin olun. Avokado, yağlı yiyecek türleri arasında yer alır. Son yıllarda moda olmuştur. Orta boydaki bir avokadoda 24 gram yağ vardır ve ağırlığının yüzde 40’ı liftir. Sadece bu iki faktör bile onu salatalar, smoothieler ve tek başına tüketim için ideal bir yiyecek haline getirir. Peynir genellikle yağlı bir yiyecek olarak düşünülmez. Ancak az yağlı bir peynir türünü tercih etmediğiniz sürece az yağlı olabilir. Kaliteli tercihler yaparsanız ve ölçülü bir şekilde tüketirseniz peynir yemek sağlığınız için kötü değildir. Üstelik iyi bir kalsiyum, selenyum, fosfor ve B12 vitamini kaynağıdır. Peyniri, salata sosu, bitkisel yağ veya yağda kızartılmış yiyeceklerle bir arada tüketmekten kaçının. Peynir, sebze ve tahıl karışımı harika olacaktır. Sardalya ve somon da yağlı yiyecek türlerindendir. Omega 3 yağ asitleri, kalsiyum ve vitamin açısından zengindirler. Bu yiyecekleri pişirirken daha fazla yağ eklemekten kaçının. Fırında, buharda veya ızgarada pişirmeyi tercih edin. Beslenmenize düzenli olarak dahil etmeniz gereken diğer yağlar da bitkisel yağlardır. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve diğer kaliteli yağlar da bunların arasındadır. Ancak bitkisel yağları kullanarak yiyeceklerinizi kızartmaktan kaçının. Kullandığınız yağ sağlıklı ve doğal olsa bile bu tür yiyecekler kardiyovasküler sağlığınızı etkileyecektir.