Bağışıklık sitemini güçlendirmekten kalbi korumaya, hafızayı güçlendirmekten saç ve cilt sağlığına kadar önemli bir yere sahip olan balığın faydaları saymakla bitmiyor. Bu nedenle Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal haftada en az 300-350 gram yağlı balık tüketmemiz gerektiğini önemle vurguluyor!
|
1
1 / 8Fotoğraf
Vücudun solunum ile sindirim gibi yaşamsal faaliyetlerinin devamlılığını sağlayan proteinden zengin olan balık, bağışıklık sistemini destekleyen ve göz sağlığını koruyan A vitamini, kemik gelişimi açısından önemli olan D vitamini ile kanın pıhtılaşmasında görevli K vitamini de içeriyor.
Balık bu vitaminlere ek olarak B gurubu vitaminleri B6 ve B12 yönünden de zengin.
İşte sizlere zengin vitamin ve mineral içeriği olan balığın vücudumuza sağladığı yararları…