Adana’dan sofralara! Şalgamın sırrı ekmeğin kabuğundaymış, içine atıp 48 saat tutun
Şalgam suyu geleneksel olarak fermente edilerek hazırlanan, kendine has ekşi ve tuzlu tadıyla bilinen bir içecek. Anavatanı Adana’dan tüm Türkiye’ye yayılan ve sofraların sevilen eşlikçilerinden olan şalgam suyu, evde de yapılabiliyor. İşte evde şalgam suyu tarifi ve yapılışı!
|
1
1 / 7Fotoğraf
MALZEMELER
2 kg siyah havuç, 1 adet büyük pancar (isteğe bağlı, renk ve tat için), 1 su bardağı ince bulgur, 2 litre içme suyu, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 ekmek kabuğu (mayalanma için), 5 diş sarımsak (isteğe bağlı), 2-3 adet acı biber (isteğe bağlı, acılı olsun isterseniz) muhteşem şalgam yapmak için yeterli olacaktır.