Kayısı çekirdeğinin, kansere olan faydasının düşünülme sebeplerinden biri de içeriğindeki amigladin adlı maddedir. Vücuda alınan amigladin ilk olarak kanserli hücre tarafından alınarak siyanüre dönüşür ve kanserli hücreye zarar verdiği düşünülür. Ancak kayısı çekirdeği fazla tüketildiğinde içeriğindeki amigladin maddesi kişiyi zehirleyebilir.Bu yüzden kontrollü bir şekilde tüketilmesi gerekir. Acı kayısı çekirdeği, antioksidan ve vitaminlerle yüklü bir besin kaynağıdır. Ancak, yetişkinler ve çocuklar tarafından fazla tüketildiği zaman vücudunuzun sağlığı açısından olumsuz etkiler yaratabilir. İçeriğinde A vitamini, magnezyum, kalsiyum gibi maddeler bulunması nedeniyle cildinize canlılık verir ve cildin nemlenmesine yardımcı olur. Dişlerin daha sağlam olmasına yardımcı olur. Cildinizi yaşlanma etkilerine karşı korur.