Orta ve Güney Amerika'ya özgü olan Acai palmiye ağaçlarında yetişen bu meyve, kızılcık, ahududu, böğürtlen, çilek ve yaban mersininden daha zengin bir antioksidan kaynağıdır. Araştırmalara göre, Acai 2009 yılında gerçekten popüler oldu. Acai çilekleri oldukça kırılgandır, bu nedenle onları Orta ve Güney Amerika dışında herhangi bir yerde bulmak zordur. Bu yüzden toz haline getirilmiş veya dondurulmuş acai çilekleri satılmaya başlandı. Bazı meyvelerin doğal şeker oranı yüksektir. Acai çilekleri diğer meyvelere nispeten daha düşük şeker oranına sahip. Kalori: 70 Karbonhidrat: 16 Yağ: 50 Proteinden: 4 A vitamini: 750 IU Kalsiyum: 20mg Sodyum: 10 mg Lif: 2g Şeker: 2g bulunuyor. Acai çileğinde bulunan antioksidanlar dikkat çekici bir şekilde kanseri önlüyor. Özellikle lösemi gibi kanser hücrelerini öldürüyor. Araştırmalara göre, akciğer kanseri hücrelerinin yüzde 86'sını başarıyla öldürdü. Araştırmalara göre, Acai, çoğu insan için kilo vermesin de etkili oldu. Acai, açlık şekerini ve glukozu dengelediği için ek besin görevi görür.