SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

PEMBENAR

Sabır çekerek nar ayıklamaya son! Su dolu kaba yatırın

Nar, antik çağlardan beri birçok kültürde sağlık ve bereketin simgesi olmuş, zengin antioksidan ve vitamin içeriğiyle öne çıkan bir meyvedir. Ancak narın o lezzetli tanelerine ulaşmak bazılarımız için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Kalın kabuğu ve nar tanelerini birbirinden ayıran zar, narı temizlemeyi zahmetli kılabiliyor. Fakat doğru teknikleri kullanarak çok kısa bir süre içerisinde nar tanelerini ayıklayabilirsiniz. Peki, o doğru yöntemler nedir?

Gram yağ çekmeyen çi börek tarifi! Dışı altın sarısı

Bazı yemekler, bazı tarifler vardır ki her ısırıkta sizi geçmişin tatlı anılarına götürür. Belki anlıkta olsa size o eski güzel anları hissettirir. İşte, çi börekte tam olarak böyle bir tarif: Dışı altın sarısı kızarmış, içi ise baharatlı bir dolgunlukla dolup taşan bir börek. Peki, bu benzersiz lezzeti evimizde hazırlayabilir miyiz? Tabii ki, ancak pek de tarifi kâğıt üzerinde göründüğü kadar basit değil. İşte, bilmeniz gereken o önemli detaylar ve çi böreğin püf noktaları.

Diri zeytinler için sallamak şart! 5'lik pet şişede de oluyor

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi siyah zeytin, hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir besindir. Kış aylarına geçiş mevsiminde birçok gıdanın turşusu veya konservesi hazırlanırken, zeytin kurma işlemleri de başlar. Özellikle büyük kavanozlar ve şişelerde hazırlanan zeytinleri hazırlamak zahmetli olabilir. Soğuk havalarda taze ve tam tadında bir zeytin tüketmek için sallama yöntemini mutlaka deneyin. İşte detaylar.

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.