Gram yağ çekmeyen çi börek tarifi! Dışı altın sarısı, çıtırlığı ağızda dağılacak
Bazı yemekler, bazı tarifler vardır ki her ısırıkta sizi geçmişin tatlı anılarına götürür. Belki anlıkta olsa size o eski güzel anları hissettirir. İşte, çi börekte tam olarak böyle bir tarif: Dışı altın sarısı kızarmış, içi ise baharatlı bir dolgunlukla dolup taşan bir börek. Peki, bu benzersiz lezzeti evimizde hazırlayabilir miyiz? Tabii ki, ancak pek de tarifi kâğıt üzerinde göründüğü kadar basit değil. İşte, bilmeniz gereken o önemli detaylar ve çi böreğin püf noktaları.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Rivayetlere göre bu lezzetli tarifin aslı Kırım Tatarlarına dayanıyor. Peki, çi böreği bu kadar lezzetli yapan şey ne? Baharatı mı, yoksa o çıtırlığı mı? Aslında, hamurdan yağa kadar her unsurun uyumu, lezzet sırrının ta kendisidir. İşte bu sebepledir ki, lezzetli bir çi börek yapmak için bazı önemli detayları bilmek gerekir.