Teknoloji6 milyondan fazla Instagram kullanıcısının hesap bilgileri çalındı

6 milyondan fazla Instagram kullanıcısının hesap bilgileri çalındı

05.09.2017 - 10:11 | Son Güncellenme:

Bilgisayar korsanları Instagram’ın yazılımında bulunan bir açık sayesinde 1000’den fazla ünlünün Instagram bilgilerini ele geçirdi.

6 milyondan fazla Instagram kullanıcısının hesap bilgileri çalındı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geçen hafta başında, şarkıcı ve aktris Selena Gomez'ın Instagram hesabı hacklenmiş ve eski sevgilisi Justin Bieber'in çıplak fotoğrafları sosyal medyada yayınlanmıştı. Hesap geçici olarak kaldırıldı, fotoğraflar silindi ve Gomez hesabının kontrolünü tekrar ele aldı. Ancak bu buzdağının başlangıcı olabilir. Gomez'in hesabı hacklendikten iki gün sonra, bilgisayar korsanlarının Instagram kullanıcılarının telefon numaralarına ve e-posta adreslerine erişmesine izin veren bir hata keşfedildiği bildirildi.

Bir grup hackerın çaldığı bilgileri "Doxagram" adı verilen yerde 10 dolara sattığı belirtildi. Doxagram, çok uzun süre geçmeden Instagram tarafından kapatıldı. Fakat yeniden erişime açıldı.

Bilgisayar korsanlarından biri, toplanan verilerin bir örneğini göstermek için The Daily Beast ile temasa geçti. İddia edilen listede, birçoğu yüksek profilli ünlülere ve politikacılara ait olan 1000 Instagram hesabının e-posta adresleri ve telefon numaraları yer alıyor.

Haberin Devamı

Bilgisayar korsanları, hatadan yararlanmak için kurdukları sistemde başlangıçta yalnızca 1 milyondan fazla takipçisi olan Instagram kullanıcılarını hedef alıyorlar, ancak sonunda daha az izlenen kullanıcılara geçtiğini söylüyorlar. Bilgisayar korsanları, 700 milyondan fazla aylık aktif kullanıcı sayısının göreceli olarak "düşük bir yüzdesi" olan, ancak hala inanılmaz derecede saldırıya uğramış hesap sayısıyla, 6 milyondan fazla hesaptaki kullanıcı verilerini topladıklarını iddia ediyor.

Siber güvenlik firması RepKnight, yüksek profilli hesaplar arasında Emma Watson, Leonardo DiCaprio, Channing Tatum, Beyoncé, Lady Gaga, Taylor Swift, Floyd Mayweather, Zinedine Zidane ve David Beckham olduğunuy söyledi.