Diyetisyen Gamze Altınay

Diyetisyen Gamze Altınay

dyt.gamzealtinay@gmail.com

Tüm Yazıları

Merak etmeyin gerek yaşam tarzı değişiklikleri gerek besinlerin gücü ile birlikte emzirme döneminde anne sütünü artırmak mümkün. Peki nasıl? İşte emzirme döneminde anne sütünü artıracak 5 yöntem:

1) Su tüketimi mutlaka en az 3 litre olsun: Anne sütü %90’a yakın oranlarda sudan oluşur. Bu nedenle emzirme döneminde su tüketimi çok önemli ve gereklidir.

2) Sık sık emzirin: Anne sütü üretiminin teşvik edilebilmesi için süt depolarının boşalması gerekir. Bebeğiniz emdikçe süt yapımını destekleyen hormonlar devreye girer ve süt üretimi başlar.

3) Yeterli ve dengeli beslenin: Her şey de olduğu gibi süt artırma konusunda da yeterli ve dengeli beslenmek elzemdir. Günlük beslenme düzeniniz ile sütünüzün hem miktarını hem de içeriğini desteklemek mümkün.

4) Stresten uzak durun: Stres, gün içerisindeki duygu durumunuz sütünüzü etkileyen en önemli etmenlerdendir. Emzirme döneminde stresten olabildiğince uzak durulmalı.

Haberin Devamı

5) Sütünüzü destekleyen besinleri beslenmenize dahil edin: Bazı besinler vardır ki sütünüzün miktarını ve içeriğini oldukça destekler. Örneğin yapılan bazı çalışmalarda çörek otunun süt destekleyici etkisi gösterilmiştir. Yine seylan tarçını, rezene sütünüzü destekleyecek besinlerdendir.

Emzirme Dönemi Beslenme Programında tamamen bu besinlerden oluşan tarifler ve öneriler yer almakta. Bu dönemde sizin ve bebeğinizin ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış bir beslenme programı ile anne sütünün miktarını ve besleyiciliğini artırmak, bebeğin anne sütünden maksimum şekilde faydalanmasını sağlamak ve aynı zamanda sağlıkla kilo vermek mümkün. Bu dönemde uzman desteği almak ‘iyi ki yapmışım’ diyeceğiniz en önemli şeylerden olacak. Ayrıntılı bilgi için linke tıklamanız yeterli.

https://diyetisyengamzealtinay.com/anne-cocuk-beslenme-programlari/