TrabzonBaşkan Kaya: Raylı Sistem için görevimizi yerine getireceğiz

Başkan Kaya: Raylı Sistem için görevimizi yerine getireceğiz

11.07.2024 - 16:33 | Son Güncellenme:

Başkan Kaya: Raylı Sistem için görevimizi yerine getireceğiz

Başkan Kaya: Raylı Sistem için görevimizi yerine getireceğiz

Selçuk BAŞAR/TRABZON, (DHA)-TRABZON Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon’un raylı ulaşım sistemleriyle buluşması için Ortahisar Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini belirterek, "Hep birlikte olacağız ve artık bu raylı ulaşım sistemlerini kentimize kazandıracağız. Bu noktada bize Ortahisar Belediyesi olarak nerede, ne görev düşüyorsa, yanınızda olacağız, birlikte olacağız. Artık kentimizin bu önemli eksiğini hep birlikte gidereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Başkan Kaya, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Trabzon’da Kent İçi Raylı Sistemler Paneline katıldı. Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan panelde konuşan Başkan Kaya, raylı sistemlerin Trabzon’un ulaşımı açısından önemine vurgu yaptı.

Trabzon’un demiryolu meselesinin 100 yılı aşkın bir süredir gündemde olduğunu hatırlatan Başkan Kaya, “Raylı sistem, şehrimiz için çok önemli bir mesele. Bu toprakları bizlere vatan yapan, kurtarıcımız, Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 15 Eylül 1924’te Trabzon’u ilk ziyaretlerinde şöyle bir cümle kuruyor. “Bir daha ki sefer Trabzon’a geldiğimde buranın demiryoluyla raptolunmuş olduğunu görmek nuhbe-i âmâlimdir”. Yani, ‘Trabzon’un demiryoluyla döşeli olduğunu, demiryoluna kavuştuğunu görmek en büyük hayalimdir’ diyor rahmetli Atatürk, 1924’te. Bundan 100 yıl önce. Ve 100 yıl sonra biz bu güzel topraklarda demiryolunu, kent içi ulaşım sistemlerini konuşuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“BİZE DÜŞEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Trabzon’un raylı sistemle buluşması için Ortahisar Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerin altını çizen Başkan Kaya, “Bu konuya çok önem veriyorum, işimizi gücü bırakıp geldik. Değerli panelistlerimizi dinleyip, kentimize bu konuda nasıl bir katkı verebileceğimizle ilgili bir değerlendirme yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Danışmanı Mustafa Yaylalı bey, bu konuda çok hassasiyet gösteriyor, oda başkanlığından beri takip ediyor. Hep birlikte olacağız ve artık bu raylı ulaşım sistemlerini kentimize kazandıracağız. Bu noktada bize Ortahisar Belediyesi olarak nerede, ne görev düşüyorsa, yanınızda olacağız, birlikte olacağız. Artık kentimizin bu önemli eksiğini hep birlikte gidereceğiz” diye konuştu.

Trabzon’da Kent İçi Raylı Sistemler Paneli, açılış konuşmalarının ardından akademisyen ve uzmanların sunumlarıyla devam etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI