ÇorluVali Soytürk: Tekirdağ'da huzur ve güvenin hakim olduğunu görmekteyiz

Vali Soytürk: Tekirdağ'da huzur ve güvenin hakim olduğunu görmekteyiz

12.08.2024 - 17:45 | Son Güncellenme:

Vali Soytürk: Tekirdağ'da huzur ve güvenin hakim olduğunu görmekteyiz

Vali Soytürk: Tekirdağda huzur ve güvenin hakim olduğunu görmekteyiz

Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/ÇORLU(Tekirdağ), (DHA)- TEKİRDAĞ Valisi Recep Soytürk, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonların verilerini paylaşıp, "Ortaya koyduğumuz bu misyonun neticesinde Tekirdağ'da huzur ve güvenin hakim olduğunu görmekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Çorlu ilçesinde Kaymakam Murat Eren, İl Emniyet Müdürü Murat Tabak, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çetin, Tekirdağ Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Can Çakıcı ile birlikte asayiş toplantısı düzenledi. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Soytürk, güvenlik güçlerinin il genelinde halkın huzur ve güvenliği için canla başla çalıştığını anlattı. Soytürk, "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; güvenlik güçlerimizin kendilerine tevdi edilen görevleri, teknolojik imkanlardan azami seviyede faydalanarak, insani değerleri en yukarıda tutmak suretiyle, etik ve ahlaki değerlerden taviz vermeksizin, suç ve suçlu ile akılcı bir biçimde mücadele ettiklerini gözlemledim. Ayrıca suçun işlenmeden önlenmesi maksadıyla yürütülen önleyici kolluk faaliyetlerini, bölgelerini en detaylı şekilde analiz ederek zaman mevhumu gözetmeksizin yürüttüklerini memnuniyetle müşahede ettim. 6 bin yıllık köklü bir yerleşime sahip olan ilimizde en çok değer verdiğimiz ve üzerinde çokça mesai harcadığımız en önemli husus; Tekirdağlı hemşerilerimizin zamandan bağımsız olarak evlerinde, iş yerlerinde, sokaklarda, araçlı veya yaya olarak kullandıkları yol güzergahlarında kendilerini güvende hissetmesidir. Ortaya koyduğumuz bu misyonun neticesinde Tekirdağ'da huzur ve güvenin hakim olduğunu görmekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonların verilerini paylaşan Soytürk, "İlimiz genelinde yapılan sabit ve şok uygulamalarda 258 bin 005 şahsın kontrolü yapılmış, çeşitli suçlardan yakalama emri bulunan 428 şahıs yakalanmıştır. Ayrıca ilçe ve şube ekiplerimizin yaptığı çalışmalar kapsamında da 514 şahıs yakalanmıştır. 58 ruhsatsız tabanca, 13 ruhsatsız av tüfeği, 32 kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 103 ateşli silah ele geçirilmiştir. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine yönelik 1266 denetim yapılmış. Ruhsat şartlarına aykırı hareket ettiği tespit edilen 8 işletme geçici olarak faaliyetten men edilerek, toplamda 139 işletmeye 454 bin 204 TL cezai işlem uygulanmıştır" dedi.

Haberin Devamı

'VERGİ KAYBI ÖNLENDİ'

Kaçakçılık olaylarının aydınlatılmasıyla birlikte yapılan operasyonlar kapsamında vergi kayıplarının önlendiğini söyleyen Vali Soytürk, "İlimiz genelinde 47 operasyon gerçekleştirilmiş, 77 şüpheli yakalanmıştır. Organize suçlarla mücadele kapsamında toplam 7 olaya müdahale edildi, 22 şahıs yakalanmış 13 telefon, 13 sim kart, 1 bilgisayar, 1 hard disk, 1 veri aktarma cihazı, 3 tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 102 tabanca mermisi, 10 kurusıkı tabanca mermisi, 48 boş senet ve 7 özel reçeteye tabi ilaç ele geçirilmiştir. 67 litre kaçak içki, 268 bin 360 dolu makaron, 36 bin boş makaron, 464 paket kaçak sigara, 307 kilo tütün, 19 bin 120 litre akaryakıt, 22 elektronik sigara, 30 gümrük kaçağı cep telefonu ve 9 tarihi sikke ele geçirilerek 776 bin .622 TL vergi kaybı önlenmiştir" diye konuştu.

'45 KİŞİ TUTUKLANDI'

Vali Soytürk, uyuşturucu ile büyük mücadelenin verildiğini, operasyonların aralıksız devam ettiğini ve edeceğini söyledi. Soytürk, "Narkotik olayları kapsamında 235 operasyon gerçekleştirilmiş olup, 333 şüpheli şahıs yakalanarak 45'i tutuklanmıştır. 22.864 gram uyuşturucu madde ile 45 bin 042 adet uyuşturucu hap ve skunk bitkisi dahil 2 bin 132 kök Hint keneviri ele geçirilmiş, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 54 bin 975 TL paraya el konulmuştur. Ergene ilçesi Ulaş Mahallesi' şüpheli bir şahsa ait tekstil atölyesi ve deposunda yapılan arama sonucunda, 1973 kök kenevir bitkisi, 16. 380 gram kubar esrar, 12 klima 11 fan, 138 aydınlatma lambası ve iklimlendirme sistemine ait malzemeler ele geçirilmiştir. Bu operasyonlar kapsamında 333 kişi yakalanmış bunlardan 45'i tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'DENİZ CANLILARININ KORUNMASI SAĞLANDI'

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca sahil şeridinde huzur ve güvenin sağlanması için denetimlerin devam ettiğini söyleyen Soytürk, "Sahil Güvenlik komutanlığımız denetim görevleri doğrultusunda farklı zamanlarda 346 denetim faaliyeti icra edilmiştir. Önleyici kolluk görevleri kapsamında 8 bin 989 şahsın sorgulaması yapılmış olup, deniz canlılarının korunması, deniz kirliliğinin önüne geçilmesi ve suç işlenmesinin önlenmesi maksadıyla ilimiz sahil şeridinde Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca aralıksız devriye faaliyetlerine devam ediyorlar. Bu arada 112 Acil Çağrı Merkezi'mize gelen 5 bin 076 ihbarla ilgili kurumlarca işlem yapılmıştır" diye konuştu. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI